Има огромно количество изследвания относно затлъстяването, но едно от тях

...
Има огромно количество изследвания относно затлъстяването, но едно от тях
Коментари Харесай

Внимавайте да не хванете „дебелия грип“

Има голямо количество проучвания по отношение на затлъстяването, само че едно от тях наподобява по-странно от останалите. През август 2005 в списанието American Society of Microbiology и през януари същата година в списание International Journal of Obesity се изрича мнение, че човек може да напълнее, в случай че хване „ дебелия грип “.

Добре, не тъкмо грип, а човешки аденовирус, наименуван Ad-36. Повечето аденовируси предизвикват признаци като при простуда, само че съответно този наподобява, че задейства и качването на килограми. Ричард Аткинсън, президент на Американската асоциация по затлъстяване, дружно с хора от Университета в Уисконсин тестват дебели и недебели хора за антитела против Ad-36. Антителата на процедура са доказателство за сегашна или отминала болест с вируса.

В тежката група, жестоко към 1/3 от хората имат антитела против вируса. Същевременно при кльощавите, тази цифра е доста по-малко – 1/10. Хората с антитела са приблизително с 20 кг по-тежки от хората без. Антитела за други три сходни вируса са открити по равно и в двете групи.

„ Ако някой до вас в асансьора кихте, може да надебелеете “, споделя Аткинсън.

До момента са известни над 50 вида аденовируси. Ad-36 за първи път е изолиран през 1978 от фекалиите на момиче, болно от диабет и ентерит. Вирусът може да аргументи, с изключение на затлъстяване, и проблеми с дишането и конюнктивит. За първи път връзката сред аденовируса и затлъстяването (при кокошки) се прави от лекар Никил Дурандар. На 26 януари 2009 докторът пуска научно проучване, в което допуска, че точно Ad-36 е отговорен за прогресивното затлъстяване измежду възрастните хора във Англия.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР