Има огромни разлики в цената на дървата за огрев, дървесина

...
Има огромни разлики в цената на дървата за огрев, дървесина
Коментари Харесай

Дунчев: Забрана?! Камиони с дървесина нонстоп изнасят

" Има големи разлики в цената на дървата за огрев, дървесина на пазара няма, само че това не е поради възбраната за експорт, тази възбрана е популистка и не се съблюдава, камиони за Гърция и Румъния не престават да си карат. Тази възбрана не може да забрани износа на дървесина в Европейския съюз ", съобщи Александър Дунчев от " Продължаваме промяната ".

По думите му България има доста по-голям импорт, в сравнение с експорт и 50 % от добитата дървесина се кара по локалното население.

" Тази година износът е понижен до един % от добиваната в България дървесина. Зад тази възбрана се крие концепцията да си върнем положителните връзки с Путин и съветската газ ", добави Александър Дунчев пред БНТ. 

Според него има дефицит на дърва за хората, които чакат в последния миг.

" Има единични случаи, това са избрани стопанства, сега има ужасно търсене, тъй като хората са се уплашили, че няма да има газ. Хората в Ихтиман няма да имат дърва поради напън на компания. Фабриките заплащат доста по-висока цена, състезанията би трябвало да са доста по-прозрачни ", добави Александър Дунчев.

Той разясни, че вижда " Продължаваме промяната " като опция на Българска социалистическа партия, само че съобщи, че евентуално ще се наложи Политическа партия и левицата да работят дружно.

" Служебното държавно управление стартира да работи за дървената мафия, готвят се два служебни кабинета ", сподели още Александър Дунчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР