Има няколко професии, в които според някои изследвания могат да

...
Има няколко професии, в които според някои изследвания могат да
Коментари Харесай

Удивителни резултати: Психопатите често се „крият“ в тези професии

Има няколко специалности, в които съгласно някои проучвания могат да се открият по-голям брой хора с психопатични характерности.

Сред тях има мениджъри, банкери, юристи, политици и работещи в медии.

Изследванията демонстрират, че психопатията се среща по-често при хора, които са склонни да поемат опасности, да вършат решителни ходове и имат висока степен на самочувствие. Точно това са характерностите, които се търсят при мениджърите и банкерите, където хората, които имат тези характерности, нормално се придвижват до върха на йерархията.

От друга страна, юристите и политиците са подготвени да бъдат положителни в манипулирането и безапелационното показване на причини, тъй че някои от тях са склонни да демонстрират психопатични черти. Освен това някои проучвания демонстрират, че измежду публицистите, изключително тези, които работят върху сензационни истории, могат да бъдат открити огромен брой хора с психопатични характерности.

Важно е да се означи, че това не значи, че всички хора в тези специалности са психопати, нито че хората с психопатични черти безусловно са сполучливи в специалността си. Това проучване служи като предизвестие, че е належащо да се обърне внимание на хората с това разстройство, с цел да се предотвратят вероятните вреди, които биха могли да нанесат в специалността си.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР