Има няколко финансови съвета, които могат да подсигурят бъдещето ви.

...
Има няколко финансови съвета, които могат да подсигурят бъдещето ви.
Коментари Харесай

5 финансови съвета, които ще подсигурят бъдещето ви

Има няколко финансови съвета, които могат да подсигурят бъдещето ви. Управлението на вашите финанси е решителен аспект от постигането на вашите житейски цели и обезпечаването на комфортно бъдеще. Независимо дали спестявате за пенсиониране, планирате огромна покупка или просто желаете да изградите мрежа за финансова сигурност, планирането на персоналните финанси е от значително значение. Ето пет съвета, които ще ви оказват помощ да започнете по пътя към финансовия триумф.

 infomax-logo-50-15-HW  

5 финансови съвета, които ще подсигурят бъдещето ви

1. Създайте бюджет

 финансови съвета 5 финансови съвета, които ще подсигурят бъдещето ви фотография: pinterest

Основата на всеки стабилен финансов проект е добре премислен бюджет. Бюджетът ви оказва помощ да проследявате приходите и разноските си, което ви разрешава да разберете къде отиват парите ви всеки месец. Нашите финансови препоръки, с цел да създадете ефикасен бюджет са следните:

Избройте всичките си източници на приходи, в това число вашата заплата, приходи от наем, странични действия и всевъзможни други пари, които получавате постоянно.
Документирайте месечните си разноски, като жилище, комунални услуги, хранителни артикули, превоз, застраховка и развлечения.
Направете разлика сред главните разноски (като жилище и хранителни стоки) и дискреционните разноски (като хранене на открито и пазаруване).
Задайте съответни предели на разноските за всяка категория, с цел да сте сигурни, че няма да преразходите.

Редовното преразглеждане и поправяне на бюджета ви, когато финансовото ви положение се трансформира, е от значително значение. Инструментите и приложенията за бюджетиране могат да опростят процеса и да ви оказват помощ да останете на път.

2. Създайте фонд за незабавни случаи

 финансови съвета 5 финансови съвета, които ще подсигурят бъдещето ви фотография: pinterest

Животът е непредвидим и непредвидени разноски могат да изскочат когато и да е, като медицински сметки, ремонт на кола или поддръжка на дома. За да се предпазите от финансови неуспехи, един от нашите финансови съвета са да създадете фонд за незабавни случаи. Стремете се да спестите най-малко три до шест месеца разноски за живот. Започнете с малко и последователно увеличавайте спестяванията си, до момента в който постигнете тази цел.

Спешният фонд обезпечава финансова възглавница, тъй че не е нужно да разчитате на кредитни карти или заеми, когато зародят непредвидени разноски. Съхранявайте своя фонд за незабавни случаи в обособена, елементарно налична спестовна сметка за бърз достъп при потребност.

3. Изплатете дълг с висока рента

 финансови съвета 5 финансови съвета, които ще подсигурят бъдещето ви фотография: pinterest

Дълг с висока рента, като салда по кредитни карти, може да подкопае финансовото ви богатство. Лихвените такси могат бързо да се натрупат, което прави изпреварването мъчно. Дайте приоритет на изплащането на дълг с висока рента като част от вашия финансов проект. Ето тактика и един от нашите финансови съвета, които да обмислите:

Направете лист на всичките си задължения, в това число неизплатени салда и лихвени проценти.
Съсредоточете се първо върху изплащането на дълга с най-високия лихвен %, до момента в който правите минимални заплащания върху останалите.
След като дългът с най-висока рента бъде изплатен, пренасочете парите, които сте употребявали за този дълг, към идващия дълг с най-висока рента.
Повторете този развой, до момента в който целият ви дълг с висока рента изчезне.
Изплащането на дълг с висока рента ще освободи пари за икономисване и вложение, което ще разреши на вашето благосъстояние да пораства с времето.

4. Инвестирайте рационално

 финансови съвета 5 финансови съвета, които ще подсигурят бъдещето ви фотография: pinterest

Инвестирането е мощен метод за създаване на благосъстояние в дълготраен проект. За да накарате парите си да работят за вас, нашите финансови съвета да помислите за следното:

Диверсифицирайте портфолиото си: Разпределете вложенията си в разнообразни класове активи, като акции, облигации и недвижими парцели, с цел да намалите риска.
Започнете рано: Силата на комбинирането значи, че колкото по-рано започнете да инвестирате, толкоз повече вашите вложения могат да порастват с течение на времето.
Потърсете професионален съвет: Ако не сте сигурни къде да инвестирате или по какъв начин да създадете диверсифицирано портфолио, помислете за консултация с финансов консултант.

Не забравяйте, че вложението включва известно равнище на риск, тъй че е значимо да съобразите капиталовата си тактика с вашите финансови цели и приемливост към риска.

5. План за пенсиониране

Не чакайте пенсионирането да е на хоризонта, с цел да започнете да го планирате. Колкото по-рано започнете да спестявате за пенсиониране, толкоз по-сигурно ще бъде бъдещето ви. Ето няколко стъпки и финансови съвета, които би трябвало да предприемете:

Допринесете за пенсионни сметки: Възползвайте се от спонсорирани от работодателя пенсионни проекти и помислете за разкриване на самостоятелна пенсионна сметка.
Увеличете оптимално вноските: Внасяйте толкоз, колкото можете да си позволите в пенсионните си сметки, изключително в случай че вашият шеф предлага съвпадаща вноска.
Диверсифицирайте пенсионното си портфолио: Точно като постоянните си вложения, диверсифицирайте пенсионното си портфолио, с цел да управлявате риска и да увеличите евентуалната си възвръщаемост.
Редовно преглеждайте своя пенсионен проект, с цел да се уверите, че е в сходство с вашите финансови цели и го коригирайте, в случай че е належащо.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР