Има някои разминавания. Повече глупави решения няма да правим. Така

...
Има някои разминавания. Повече глупави решения няма да правим. Така
Коментари Харесай

ИТН вече няма да чегърта. Ще подкрепя „всяка добра идея“ без Асен Василев


Има някои разминавания. Повече глупави решения няма да вършим. Така ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов заключи срещата с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, която продължи повече от час и половина.

„ Не сме говорили за мандати. Българите не биха желали след 5 години да се чудят какво да вършат и по какъв начин да гледат децата си “, сподели Йорданов, без да прецизира за какво тъкмо след 5 години и какво общо има това с мандатите.

„ Тази среща не беше за поддръжка за на ГЕРБ. Тази среща беше диалог на специалисти по секторни политики. Бих споделил, че във връзка с бюджета имаме сходни десни политически разбирания. Имаме разминавания по някои места – правосъдната промяна и заложените от Кирил (Петков, б.р.) и Асен (Василев, б.р.) промени в Плана за възобновяване и резистентност “. За държавно управление не е говорено. Да ви напомня, че ние свалихме тази партия от власт (има поради всеобщите митинги против Борисов и Иван Гешев през лятото на 2020 година, които хората на Слави Трифонов, преди малко трансформирали името си от „ Няма такава страна “ на „ ИТН “, подкрепяха от известна отдалеченост, б.р.).

„ Подкрепа няма да даваме за кабинет на ГЕРБ “, съобщи Тошко Йорданов.

Това беше първият диалог сред Има Такъв Народ и ГЕРБ-СДС преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление.

Преди него Тошко Йорданов разясни, че ще подходят градивно и ще поддържат всяка добра концепция, без идеологически щампи (т.е. без чегъртане, б.р.). От „ ИТН “ щели да упорстват за обща управническа стратегия, подкрепена от повече политически партии в Народното събрание (колко и кои от другите 4 – не посочи, б.р.).

Йорданов (като остарял сценарист на тв-шоа, разбиращ от обрати и съспенс, б.р.) „ призна “ и виновност на партията си в по-предишното Народно заседание. „ Би трябвало да реализираме, в случай че успеем въобще, някакви общи цели по конкретика. Ние сме дясноориентирана партия. Ситуацията в страната е в толкоз неприятно финансово положение с помощта на Асен Василев. Ние носим виновност за това като политическа партия, тъй като бяхме съдружни сътрудници. И нашата виновност е, че (внимание, тук следва обратът, б.р.) не успяхме да ги спрем задоволително рано. Но повече такава неточност няма да допуснем и сляпа поддръжка няма да получи нито една политическа партия в този парламент. “

Вчера от Има Такъв Народ оповестиха, че не одобряват кабинет на ПП-ДБ с Асен Василев в него, по тази причина ще се отзоват на всяка покана за диалог, въпреки да се съмняват в триумфа по съставянето на кабинет. Тогава Станислав Балабанов изясни, че опциите са „ или през първия “, „ или през третия мандат “ – т.е. на ГЕРБ-СДС или на… „ Ние сме подготвени да получим третия, в случай че се стигне до него “, посочи Балабанов и настоя, че групировката им „ ще се опита да бъде поръчител този парламент да работи, тъй като страната има потребност от успокоение. “

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР