Има някои, относително прости манипулации, които могат да бъдат извършени

...
Има някои, относително прости манипулации, които могат да бъдат извършени
Коментари Харесай

Прости манипулации, които могат да удължат живота на двигателя

Има някои, релативно елементарни операции, които могат да бъдат осъществени от човек с минимално равнище на механически знания, като те, съгласно съветски специалисти оказват помощ освен да поддържа мотора на колата в положително работно положение, само че и да удължат живота му. Преди автомобилните инженери постоянно проектираха мотори, които имаха по този начин наречения маслен сепаратор. 

Той работи като тип филтър, който защищава двигателя от прекалено замърсяване със субпродукти от картера и поддържа работните му параметри, като улавя изпаренията на двигателното масло, които влизат във всмукателната система.

Сега, заради икономии, такива решения са необичайност. Устройството обаче се продава в някои специалицирани магазини. И освен това, можете да го извършите сами, само че би трябвало да имате известни механически умения. Основното е, да намерите издръжлива кутия (за предпочитане стомана) и вътре в нея да поставите най-обикновената телена мрежа за миене на съдове. Този детайл понася главната тежест на удара.

Но най-добре е да си купите от магазина подготвен артикул. Инсталирайте тази " джаджа " сред системата за рециркулация на отработените газове и всмукателния колектор. Те са свързани към мотора благодарение на маркучи и скоби, които идват с комплекта. Работата на този доста елементарен механизъм обезпечава осезаеми преимущества. Първо, дроселът към този момент не е толкоз запушен с нечистотия. 

Защото е известно, че въглеродните отлагания карат мотора да стартира да работи на луфт с прекъсвания и даже когато колата стартира да се движи, се появяват спадове, пише AutoMedia.bg. Освен това, заради нечистотия, датчикът за всеобщ въздушен поток може да се повреди. Второ, това устройство до известна степен понижава риска от коксуване на буталните пръстени. 

То улавя цялата маслена " мъгла ", която оставя много сажди в горивната камера. Трето, моторното масло остарява по-малко, тъй като не би трябвало да измива всички примеси. Да не забравяме и неутрализатора. Ресурсът му също се усилва.

Но има един колорит. Независимо дали вършиме устройството сами или купите готово, не забравяйте да източите конденза от него преди студеното време. В противоположен случай течността ще попадне в смазката, което ще приключи зле за захранващия блок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР