Има някои доста популярни представи за интелигентните хора: не са

...
Има някои доста популярни представи за интелигентните хора: не са
Коментари Харесай

Тези 8 признака говорят, че сте много по-умни, отколкото подозирате!

Има някои много известни показа за интелигентните хора: не са мързеливи, имат съвършена памет, не си разрешават недодялан език. Изследванията обаче демонстрират, че високият коефициент на просветеност постоянно е обвързван с доста неочаквани привички и особености, написа Obekti.bg.
Ето някои от тях:

1. Склонни сте към мързел

Един опит сподели, че хората с висок коефициент на просветеност са по-склонни да потъват в размишления и са по-малко дейни, до момента в който средностатистическият човек се отегчава по-повече и се стреми да запълва графика си. И все пак… сигурно можете да вършиме нещо по-смислено от това да оправдавате мързела си с това, че сте умни.

2. Забравяте всякакви дреболии

Перфектната памет постоянно е била знак за просветеност, само че най-новите проучвания демонстрират, че това е склонността към забравяне е по-показателна за високия разсъдък. Мозъкът не помни дреболиите по две аргументи: преди всичко, по-лесно се приспособява към новите условия и второ, премахването на детайлностите ни оказва помощ да получим систематизирана информация и демонстрира цялостната картина. Не се сърдете на себе си, когато още веднъж забравите нещо нищожно: може би мозъкът ви е освободил място за нови хрумвания.

3. От време на време псувате

Оказва се, че неприличните думи в речта не са безусловно показателни за ниска просветеност, както постоянно се счита. Проучвания потвърждават, че хората, които псуват постоянно, имат доста по-голям речник, което е знак за висок коефициент на просветеност. И въпреки всичко не забравяйте, че несъразмерната приложимост на цветисти изречения не прави по никакъв начин положително усещане.

4. Имате доверие на хората

Смята се, че умните хора не се доверяват на никого. Въпреки това учени са потвърдили, че таман по-интелигентните са по-склонни да имат доверие на хората. Изследователите, споделят също по този начин, че тези, които се доверяват на близките имат по-стабилна нервна система и по-малко здравословни проблеми.

5. Не обичате алено месо

Последните изследвания демонстрират любопитен факт: хората с висок коефициент на просветеност избират зеленчуци, риба или пиле пред по-тежките меса като свинско, телешко, агнешко и други

6. Давате положителни хрумвания

Изглежда явно, че интелигентните хора постоянно измислят нови неща. Но не е тъкмо по този начин. По-често хората с висок коефициент на просветеност пораждат свежи и неконвенционални решения на проблемите, само че рядко ги ползва в живота - не на последно място повода е, че им е по-интересно да мислят върху последващо предизвикателство, в сравнение с да работят в предвидими стъпки. Което, апропо, потвърждава точка 1.

7. Имате котка

Някои изследвания демонстрират, че хората, които избират котките, са по-спокойни, по-чувствителни и имат по-висок коефициент на просветеност, до момента в който феновете на кучетата са по-активни, отворени към другите и по-склонни да следват разпоредбите. Всеки избор има своите преимущества, само че едно нещо е несъмнено: един бухнал другар носи доста обич във вашия дом, а това е по-важно от всеки тест за просветеност.

8. Спите малко

Според някои изследвания хората с по-висок коефициент на просветеност са склонни да стоят до късно вечер и спят по-малко, тъй като би трябвало да се будят заран за работа или учебно заведение. Така че, в случай че знаете, че сте „ сова “ и не можете да го измененията, отпуснете се и се утешете, че може би сте по-умни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР