Има носталгия по социализма дотолкова, доколкото е част от миналото,

...
Има носталгия по социализма дотолкова, доколкото е част от миналото,
Коментари Харесай

Носталгията по Тодор Живков - митология или икона на българското минало

Има носталгия по социализма дотолкоз, доколкото е част от предишното, което е мотив за горделивост, а сегашното - мотив за позор. За една огромна част от хората Тодор Живков е различен свят, друга ера и предстои на митологизация. Това мнение изрази общественият антрополог Харалан Александров пред БиТиВи.

Той не би се изненадал след още малко работа в полето на съзнанието и неговата операция, Тодор Живков ще се окаже измежду иконите на българското минало измежду невъзможността българите да намерят мотив за горделивост в сегашното.

По думите му не могат да се видят достижения в настоящето време и да се признае на хората, които се занимава с публично ръководство, просвета, обучение и просвета, че са постигнали нещо. Настоящето е разказано и разказано като цялостен неуспех, уточни Харалан Александров.

Според него има доста огромна компликация да се идентифицираме с достижения на настоящето време, в което живеем. Започваме да се срамим от политиците, че се държат смирено и чинно и отхвърляме да работим по нещата, за които би трябвало да имаме надзор, сподели още Александров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР