Има незначителни нарушения при изготвянето на обвинителния акт срещу Георги

...
Има незначителни нарушения при изготвянето на обвинителния акт срещу Георги
Коментари Харесай

Прокуратурата оспорва решението на съда в Пловдив за нарушения по делото за Дебора

Има незначителни нарушавания при правенето на обвинителния акт против Георги Георгиев , упрекнат в принуждение над 18-годишната Дебора Михайлова . Това сподели по време на ексклузивен брифинг районният прокурор в Стара Загора - Таня Димитрова, заяви Българска телеграфна агенция в петък.

Новината идва, откакто на 14 февруари Пловдивският областен съд против Георгиев поради процесуални нарушавания при правенето на акта.

В петък Димитрова сподели, че ще оспори това решение.

" Гледната точка на обвиняващите прокурори, откакто се срещнаха с причините на съда, е, че няма позволено значително процесуално нарушаване, а още по-малко то да е значително и да води до нарушение на правата на обвиненото лице ", сподели Димитрова.

Димитрова добави, че в случай че съдът не почете митинга на прокуратурата в Стара Загора, то тя ще направи предложените корекции и ще внесе обвинителния акт още веднъж в съда.

Причината за връщането на делото беше, че съгласно съда в Пловдив са позволени „ неясноти по отношение на механизма на осъществяване на действието “. Те се отнасят до причиняването на черепно-мозъчната контузия.

Дебора Михайлова през лятото на 2023 година, за което беше упрекнат някогашният ѝ другар Георги Георгиев. Това се случи в Стара Загора, само че, които можеха да гледат делото там, си направиха отказ. Заради това то да се гледа от съда в Пловдив.

Георгиев е упрекнат за причиняване на две междинни телесни повреди, както и за закана за ликвидиране и насила. Той остава с мярка задържане под стража.

Миналата година казусът в цялата страна, след което бяха признати и ремонти в Закона за домашното принуждение. С тях в обсега на закона бяха включени хората, които са в интимна връзка, само че единствено такава сред Преди това той защитаваше единствено жертви, които са в брак или в законно общуване с насилника си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР