Има нещо особено удовлетворяващо в газираната напитка. Мехурчетата на практика

...
Има нещо особено удовлетворяващо в газираната напитка. Мехурчетата на практика
Коментари Харесай

Обичате газирани напитки? Ето какво се случва с тялото ви

Има нещо изключително удовлетворяващо в газираната напитка. Мехурчетата на процедура се пукат в устата ви, добавяйки особено шумене, което прави отпиването по-забавно. Но може ли нещо, което има толкоз добър усет, да е потребно и за вас? В България множеството хора са фенове на разнообразни газирани питиета, изключително през лятото. Диетолози, лекари и зъболекари разкриват тяхното експертно мнение какво се случва с тялото ви, когато пиете газирани питиета, написа eatthis.com.

-->
Противно на първичния ни инстинкт, карбонизацията не въздейства негативно на хидратацията. Оказва се, че множеството газирани питиета към момента служат за утоляване на жаждата - даже содата.

Въпреки това, единствено тъй като една газирана напитка може да ви хидратира, не значи, че е здравословна. Диетологът Шарън Кацман предлага да стоите надалеч от всевъзможни питиета, които имат огромно количество прибавен натрий или огромно количество захар.

Газираната напитка може да помогне с всички елементи на храносмилателния развой, от преглъщането до облекчаването на запека. Спешният доктор Кристин Хюз изяснява, че газираните питиета, изключително содата, са известни със способността си да усъвършенстват преглъщането.

„ Ние в действителност използваме газирани питиета в незабавното поделение, с цел да помогнем за напредването на храната, когато пациентът дойде за хранителен болус или почувства, че нещо е заседнало в гърлото му “, споделя доктор Хюз.

Вероятно сте изпитали този непряк резултат от карбонизацията от първа ръка, откакто сте погълнали газирана напитка или бира.

„ Газираните питиета съдържат разперен въглероден диоксид “, изяснява доктор Хюз, „ който се трансформира в газ, когато се затопли до телесната температура в стомашно-чревния ви тракт. Консумацията на газирани питиета може да аргументи нараснало оригване или отичане, до момента в който стомахът ви се приспособява към натрупването на газ въглероден диоксид. "

За хората със синдром на раздразнените вътрешности това струпване на газове е неприятна вест. Д-р Хюз прибавя, че при пациенти с всевъзможен тип стомашно-чревни затруднения газираните питиета могат да " изострят признаците ".

Когато пиете газирани питиета, случвало ли ви се е да се окажете още веднъж в хладилника, търсейки нещо за ядене? Може да има научна причина за това!

„ Газираната вода може да увеличи грелина, хормон, който ви кара да чувствате апетит “, изяснява Leann Poston M.D., M.BA., M.Ed., цитирайки изследване, извършено както при плъхове, по този начин и при студенти.

Въпреки че това изследване се нуждае от в допълнение удостоверение, преди повода и следствието да бъдат публично доказани, записаният диетолог Моргин Клер даде спомагателна информация за една от най-популярните газирани питиета: диетичната сода.

„ Диетичните газирани питиета или газираните питиета без захар могат да накарат някои хора да жадуват за други нездравословни храни “, изясни Клер. „ Въпреки че това не се отнася за всички, доста хора откриват, че непрекъснатият банкет на сладки питиета води до предпочитание за повече сладко през целия ден. “

Има единствено един в действителност безвреден метод да отбраните зъбите си от нездравословната киселинност, която може да аргументи разрушаването им: пийте вода. С изцяло неутрално PH, чаша вода е мощен инструмент, който предотвратява увреждането на зъбите и също по този начин нулира PH в устата ви, съгласно зъболекаря от Orange County Джойс Канг.

Ако не сте почитател на водата и вместо това посягате към газирани питиета, устата ви може да е изложена на риск. Coca Cola, да вземем за пример, има PH от 2,4, което е задоволително киселинно, с цел да аргументи съществени вреди. Решение за феновете на газираните питиета? Вместо това намерете неподсладена газирана напитка.

„ Ако няма добавени подсладители “, споделя доктор Хюз, „ газираните питиета няма да повлияят негативно на вашите зъби. Всъщност, в случай че избирате неподсладена газирана напитка пред сладка безалкохолна напитка, тази опция ще бъде от огромна изгода за вашите зъби, като минимизира излагането на ненужни захари. "

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР