Има нещо много общо между случаите с Алексей Петров-Трактора, Петьо

...
Има нещо много общо между случаите с Алексей Петров-Трактора, Петьо
Коментари Харесай

Има нещо много общо между случаите с Алексей Петров-Трактора, Петьо Петров-Еврото, Мартин – Нотариуса и руските шпиони

Има нещо доста общо сред случаите с Алексей Петров-Трактора, Петьо Петров-Еврото, Мартин – Нотариуса. Това написа в собствен коментар Огнян Минчев.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Трябвало да бъдат порицани административно и нищо повече. Британските служби, видите ли, внушавали тезата за шпионаж, тъй като били най-големите врагове на Русия.

Представям си по какъв начин хванати да изнасят тайни от съветските секрети служби към МИ-6 или Централно разузнавателно управление на САЩ офицери получават „ мъмрене “, след което се отдават на подобаващ отдих. Ако са живи, де…

Нещата са доста по-сериозни, несъмнено

Има нещо доста общо сред случаите с Алексей Петров-Трактора, Петьо Петров-Еврото, Мартин – Нотариуса и шпиониралите за съветските секрети служби. Това е методът, по който са работили всички те: „ всеки може да бъде платен “ и „ всеки може да бъде застрашен “. Това са правила, с които са обучавани да работят сътрудниците на някогашният Комитет государственный сигурности (КГБ) и Главно разследващо ръководство към Генщаба на Съветската/Руската войска (ГРУ). Наследниците на тези митични и злокобни служби – Федеральная работа сигурности (ФСБ) и Служба внешней разведки (СВР) не престават в същия изпитан жанр.

Българският преход след 10 ноември 1989 година е белязан от постъсъветския модел, който е присъщ с това, че демократичните промени попаднаха в ръцете на някогашни и настоящи хора от тайните служби

Същите, които имаха заслуга стотици милиони и милиарди в долари да потънат в задгранични сдружения, след което да се върнат за присъединяване в приватизацията. Тези, които бранеха комунистическите хрумвания с „ студен разум и горещо сърце “ (по Феликс Дзержински, чекист №1 в ръководството на Ленин) се захванаха със основаването на пазарна стопанска система. Звучи неуместно и е такова, само че тъкмо това се случи. И с цел да вървят нещата по проект, трябваше политици, предприемачи, небогати жители и медии – къде без тях, – да бъдат приведени в режим на смирение. Как? Много просто: „ всеки може да бъде платен “ и „ всеки може да бъде с плашен “.

Няма герои в този сюжет. Който кривне от инструкции път или реши да се еманципира – бива премахнат. Списъкът е дълъг

Другите бива купувани и залашвани. Прокурор по делото „ Октопод “ бе застрашен посредством фамилията му. След това бе хвърлен на вълците във Висшия правосъден съвет от обвинения Алексей Петров-Трактора и бе отхвърлен. След него бе „ сготвена “ и съдията по делото. Накрая Специализираният съд оневини Трактора по всички обвинявания, макар трагичните свидетелски показания на над 100 очевидци и всички останали доказателства.

Дали магистратите от Специализирания съд не са посещавали станалия прочут, с помощта на АКФ специфичен клуб SS club? А и Петров бе прочут специалист по рекет, заплашване и мародерстване на съперници или съперници на кукловоди, които са му дърпали конците. Трактора се подвизаваше и богатееше десетилетия наред точно по тази скица.

По същият метод е работил и Пепи-Еврото. Знаело се е години наред от ужасно доста хора и даже разкритията в абсурда „ Осемте джуджета “, нито изявленията в някои медии не можа да разплиска блатото. Пари и боязън сковаваха и сковават участниците по веригата. Един банкер даже се кълнеше, че е плащал по 200 000 евро на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, само че това мина и отпътува като пролетен дъждец…

Бизнесменът Васил Божков призна, че е дал над 60 милиона на някогашния министър председател Бойко Борисов и неговия обичан финансов министър Владислав Горанов като такса „ успокоение “, само че прокуратурата не откри данни за това.

Бойко и Влади се изсмяха на всички ни от екрана: „ Видяхте ли? “. И продължиха да се изживяват – единият като огромен фактор в страната, а другият като финансов специалист

Не сме и очаквали друго. Защото и сегашният краткотраен основен прокурор Борислав Сарафов е от кръга на „ всеки може да бъде платен “ и „ всеки може да бъде сплашен “.

Прокурорката, която бе избрана да проверява обвинител №1 – каква революционна промяна, а? – на собствен ред се произнесе, че инспекцията на добитите от Сарафов парцели през последните години е посочила, че той е чист като сълза. Верно, че парцелите са доста и скъпи, а държавната заплата няма по какъв начин да ги покрие, само че всичко е тип-топ. Щом дамата споделя – значи е по този начин. Дали и тя няма клубна карта за това местенце?

Трактора, Еврото и Нотариуса са били реализатори, само че брутални реализатори

Разкешвали са, събирали са пари, рекетирали са, уреждали са кой да бъде задържан и кой пуснат, на кого да се повдигне обвиняване, да му се отнеме бизнеса и прочие По заповед на Щуката, несъмнено. 34 години Щуката или който и да се крие в мрака на задкулисието купува и сплашва магистрати, политици, публицисти, футболни дейци, зърнопроизводители, банкери, крупни фермери, дейци на културата, кметове, дипломати, евродепутати, цели партии, медици, военни, ченгета, разузнавачи, хора на изкуството… Дълъг и печален лист. Дъхът му стопира на човек, в случай че в него е останало късче вяра, че смяна може да има.

Разбирате ли на какво е подложена тази нация, този народ?

Не укорявам никого, че избира сянката на мълчанието вместо да надигне глас и да рискува вълшебството естествен живот. Така сме оживели – огънати. Не знам това горделивост ли е или позор. Мен ме е позор. Но и нямам право да укорявам – че кой съм аз!

Но този преход по постсъветско-кагебейски модел ни разката сегашното, с огромни шансове да стори същото и с бъдещето ни. В това съветският народ няма нищо общо, той е още по-голяма жертва на тази политико-мафиотска перверзия.

„ Всеки може да бъде платен “ и „ всеки може да бъде сплашен “ е скица, която не свършва с Трактора, Еврото и Нотариуса

Те единствено ни демонстрират, че без тях можем да живеем доста по-добре и даже да имаме вяра в справедливостта. Но ченгесарският преход не се предава, желае и децата, и внуците ни.

Засега справедливостта ще я откриваме в това изстрадано, само че цялостно с оптимизъм възклицание на Мартин Лутър Кинг: „ Имам една фантазия “… И в заветите на нашите горди и смели момчета, които се пробваха да ни научат на независимост, умирайки поради нас. Колко сме надалеч.

Коментарът е оповестен на уеб страницата на FrogNews

Още отзиви четете в категорията Коментари 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР