Има неща, които са отвъд способността ми да проумея. Едно

...
Има неща, които са отвъд способността ми да проумея. Едно
Коментари Харесай

Управление от дивана? И се чудете защо и премиерът на Албания ни се подиграва

Има неща, които са оттатък способността ми да проумея. Едно от тях е: да отидеш да живееш в Лондон да вземем за пример или в Сан Диего, Калифорния, и оттова да гласуваш за националисти-популисти, за които знаеш единствено, че пеят добре и описват вицове доста смешно, с цел да се надяваш те да оправят родината, в която ти не стъпваш много-много, само че да се сърдиш на българите в България, че не са задоволително „ патриоти “, в случай че се опълчват на същите разказвачи на вицове, когато стартират да си измислят „ аргументи “ да скапват ръководството на страната в миг на война, свят след пандемия, международна икономическа рецесия и чудовищно разделяне.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 137
А в този момент постави към картинката и обстоятелството, че разказвачите на вицове и артистите ОТДАВНА са известни с дружбата си (от трийсетина години) с всякакви Илиеви, всякакви Павлови, всякакви прякори…

… и отново се чуди за какво на някой от нас тук още първоначално ни беше подозрително, че ТОЧНО те ще се борят с мутрите и мафията. 

Аз пък ще не преставам да се чудя за какво се чудиш.

Сложи и това: че преди няколко години (съвсем неотдавна) разказвачите на вицове и артистите бяха споделили, че НЯМА да влизат в политиката и с дълга и поучителна тирада са обяснили ЗАЩО, натъртвайки, че не е работа за тях. 

Сложи и това: по какъв начин дружно с разказвачите на вицове и артистите се възмущавате на ръководството „ от джипката “, само че го сменяте с ръководство „ от дивана “ и внезапно всичко ви се вижда друго.

Различно, по какъв начин? 

Диванът и джипката с друга кожа ли са тапицирани? 

Да обобщаваме дотук: човек, който споделя, че няма да влиза в политиката и че не е работа за него, малко по-късно влиза в политиката и с влизането си споделя, че не схваща от… следва лист, в които изрежда политика, стопанска система, финанси… само че пък си имал бил хора за това. После еднолично се взимат решения, макар че разбиращите от политика, стопанска система, финанси научават за тях последни.

После, до момента в който ни се изяснява, че има проекти да се бори с мафията, си припомняме, че преди години (неотдавна, като се замислиш) е разказвал за другарството си с хора, които още тогава се назоваха „ мутри “ и е обяснявал, че са „ мъжки момчета “ и си държат на думата. Човек, който се подиграва на ръководството от джипката, ръководи от дивана и не се появява нѝ в Народното събрание, нѝ пред публицисти, никой не може да му задава въпроси, а отговорите на всичко се сервират във Facebook с трагичен декор и свъсени вежди. А гласуващите за него са сигурни, че все пак изброено дотук, той неизбежно ще оправи страната. 

И отново се чудете за какво и министър председателят на Албания ни се подиграва. 

За Македонския въпрос, който беше бележит като причина да се разбие държавното управление: не съм сигурен, че му е чак подобен проблем, откакто преди няколко месеца предложи да го изтъргуваме против приемане в Шенген и рухване на американските визи. 

За „ нямането на пари в страната “ – хептен! Пари има и се разпределят в бюджета. Дори се чакаше гласоподаване за нарастване на пенсиите и качване на тавана им, както и за пари за бизнеса. Познайте кой го саботира. Остава особеното възприятие, че… не в страната няма пари, а страната няма пари за тях. Като да вземем за пример ония 3 милиарда, които са желали за районното министерство, с цел да се разплащат с компании, които са разследвани за отклонение на средства. Министърът отхвърли, от ръководещата партия обаче демонстрираха документ с неговия автограф. 

За „ ония девет милиарда “… писна ми да ги чувам. Шест или седем пъти Асен Василев е давал подробни отговори и разбивки по пера – кое къде отива и ЗАЩО. След всеки отговор, изчакват да мине малко време и отново задават същия въпрос за същите пари, и ПАК го задават с възторг, та да може в медиите да излизат гръмки заглавия. Пак получават същия отговор и отново изчакват да се не помни, и отново задават същия въпрос, отново със същата цел. И вие се чудите за какво този цирк не вади страната от блатото? Верно ли? 

Негов министър го опроверга за „ източваните “ пари… Цитат: „ Николов редактира Трифонов и за неопределено потребления от него глагол " източват ", когато приказва за изхарчени 4 милиарда лева в енергетиката. Напомни, че парите са отишли за обезщетения на популацията и бизнеса и за покриване на остарял дълг на НЕК. " Източени не е най-точната формулировка “.

За „ пазаруването на депутатите му “ – „ Кирил Симеонов, член на бюджетната комисия, е депутатът, който пръв обществено призна, че се е срещнал с премиера Петков и е бил убеждаван да не се подчини на партийното решение за овакантяване на ръководството. Разговорът се е провел нощес в офис покрай БНР, изясни той.

" Имахме къса среща, на която той не ми е предложил безусловно нищо, изцяло съм прям – нито постове, нито пари или всевъзможни такива работи, просто си поговорихме и ми сподели, че в случай че мога да си премисля позицията, с цел да не хвърляме страната в безпорядък и т.н ", сподели Симеонов. (от БНР, 10 юни) “. 



Диванчето в актуалната известна просвета се свързва с няколко неща, измежду които някак мощно се открояват: „ оправянето “ (в смисъл на: … а по-късно се загащваме); и психотерапия, по време на която терапевтът те е поставил да легнеш на диванчето. 

В България се опитахме да му придадем напълно ново символно значение – на ръководството. Ама, отново по нашенски, се оляхме и смесихме символиката. И в този момент стана: ще ни ръководят оттова ли или ще ни оправят там, или сме лудите на терапия? 

Понеже загатнах психотерапия… нали знаете по какъв начин повтаряемостта на някои събития те кара да ги асоциираш с дадени неща? Ако да вземем за пример всякога те бие ток от бутона на асансьора, след година започваш всякога, като видиш асансьор, да се сещаш за ток и болежка. 

Е, ние към този момент ще потрепваме конвулсивно, всякога като забележим диванчето или черния декор на студиото – вид Оруелския свят от „ 1984 “. А ние ще ги виждаме още постоянно. Ще има още включвания. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР