Има неща, които не могат да бъдат , но има

...
Има неща, които не могат да бъдат , но има
Коментари Харесай

Jeff Haden: Пандемията от коронавирус и жестоката истина за живота, която са готови да приемат само малцина

 Има неща, които не могат да бъдат, само че има неща, на които несъмнено можете да повлияете.

Наблюдавах по какъв начин протича операцията на екрана на монитора, до момента в който хирургът вкарваше катетър през китката непосредствено в сърцето ми. Той сподели „ аха “ и сложи два стента. След това вкара още една доза контрастност и този път видях по какъв начин кръвта запълва долната камера на сърцето.

Лявата ми предна низходяща артерия беше съвсем изцяло блокирана. По-късно една здравна сестра ми сподели, че измежду лекарите такива сърдечни пристъпи се назовават ​​„ основатели на вдовици “, като по този метод показват цялостна липса на прочувствен разсъдък и демонстрират, че въпреки за всичко да има съответното време и място, от време на време е по-добре да се въздържате от ненужни думи.

Месец по-късно  лекуващият доктор попита за прочувственото ми положение, на което отговорих: „ Малко се нервирам. Активно се занимавам със спорт, проследявам тежестта си, храня се добре, само че все пак инфарктът не ме подмина. “

Тя се усмихна и сподели: „ Погледнете на това от различен ъгъл. Ако не бяхте в такава добра форма, евентуално   към този момент нямаше да сте сред живите “.

Всички неща, които трябваше да предотвратят инфаркт, ми помогнаха да преживея злополуката. Никога не съм губил схващане. Сам стигнах до незабавното поделение. Тъй като отводът постоянно е първият признак на инфаркт, спорих и с лекарите. А на сърцето ми беше нанесена доста по-малко щета, в сравнение с можеше да се чака.

Оказва се, че най-хубавият метод да се оправим с непредвидена злополука е да бъдем готови за нея, макар че такава подготовка в никакъв случай не бе включена в моите проекти.

Помислете върху това.

С изключение на непрекъснато миене на ръцете, стерилизация, отдалечена работа и минимизиране на обществените контакти, е съвсем невероятно да повлияете на това дали ще се болестите с ковид или не. Има прекалено много променливи, прекалено много инцидентни контакти и прекалено много други незнайни фактори. Можете да извършите всичко по силите си, само че въпреки всичко да се окажете измежду инфектираните.

Ние обаче можем да направляваме здравето си. Ама дано да не е този път, а в бъдеще, тъкмо когато се случи нещо сходно. Все още можете да преминете към здравословна диета и да спортувате повече. Можете да се грижите по-добре за себе си, и то освен тъй като някой нов вирус чака зад ъгъла, а и тъй като здравето и спорта от време на време играят решаваща роля в професионалния триумф на индивида.

Макар че физическите изгоди тук са явни, психическите преимущества изобщо не са по-малко: психическа устойчивост, неизменност, увереност. Всичко това са значими съставни елементи на триумфа (и всеки може ги развие в себе си).

Накратко, още в този момент можете да вършиме неща, които са ви потребни и след това те могат да ви оказват помощ, когато се случи нещо ненадейно.

Правете си почивки в работата. Много предприятия вършат всичко, с цел да основат опция за отдалечена работа и система за реагиране при спешни обстановки. Всичко това им носи огромна изгода, оказва помощ да се приготвят за всевъзможен тип непредвидени събития.

Правете спестявания. Когато има криза в стопанската система, тези, които имат някакви спестявания, ще бъдат по-подготвени за краткосрочни проблеми с приходите или паричните потоци. И в случай че не се случи нищо неприятно, тогава те просто ще могат да се възползват от спомагателен капитал, в случай че се появи преференциална опция за вложение на пари.

Градете кариера. Както споделя Джейлин Роуз, „ Ценете сегашната си позиция и планирайте покачване “. Създавайте контакти. Опипвайте почвата. Мислете за сегашното, само че не забравяйте за бъдещето. Търсенето на работа е належащо освен когато е станало доста неприятно, тъй като най-хубавият метод да намерите нещо по-подходящо е непрекъснато да наблюдавате пазара на труда. И отново – ценете сегашната си позиция, само че постоянно планирайте своето „ издигане “, каквото и да значи това.

Какъв е изводът? Често най-хубавият метод да се справите с непредвидени условия е да сте готови за това, за което въобще не сте се подготвяли.

И аз по този начин – даже не съм мислил, че ще получа инфаркт, просто желаех да съм в добра форма. И когато това се случи, аз бях подготвен. И това се отнася освен за здравето, само че и за бизнеса, кариерата, персоналния живот …

Занимавайте се с това, което ви е от изгода, и то ще се окаже или магически инструмент в ръцете ви или най-малко ще минимизира вредите. Така вие освен ще бъдете готови за най-лошото, само че и самият ви живот ще стане доста по-добър. И няма място за две отзиви.

източник: inc.com/author/jeff-haden

Ако не можете да се справите със силата си, тя сама ще се разправи с вас

На всеки се дава подарък при раждането. Много блага, разнообразни. А един е основният, най-важният. Точно този подарък управлява индивида цялостен живот. Води го. Подсказва му. Трябва единствено човек да…

Цялата публикация

Който се усмихва, постоянно е по-силен от този, който се гневи!

 

„ Да се гневите е като да вземете пламнал въглен, с цел да го хвърлите по различен човек. Единственият, който ще се изгори, сте вие​​ ”, Буда. Казват, че човек живее с това,…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР