Има много условия, за да бъде телевизионното кино успешно. Всичко

...
Има много условия, за да бъде телевизионното кино успешно. Всичко
Коментари Харесай

Георги Иванов: Успешното кино започва с една добра история

Има доста условия, с цел да бъде телевизионното кино сполучливо. Всичко стартира с една добра история и герои, които да вълнуват и да провокират фена. Това сподели сценаристът на " Войната на буквите " Георги Иванов в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус ". 

Особено мъчно по думите му е основаването на сериал в ера, изключително когато се отнася до средновековието: " Почти нямаме непокътнати естествени декори, крепостите ни са доста малко. Всичко, което виждате на екран, е основано в този момент – декори, костюми, атрибут. Всичко беше основано от експерти с доста проучване ", изясни Иванов.   

По думите му визията на хората за епохата на Златния век е мощно идеализирана и това е било най-голямото предизвикателство за основателите на сериала.

" Във всеки един фен има друга визия за това по какъв начин са изглеждали тези хора, по какъв начин са говорели, какви качества са имали. Трябваше да се надигнем пред упованието, че ще покажем едни съвсем богоизбрани персони с един огромен ореол над главите си, които нямат никакви дефекти, които живеят в един съвсем съвършен свят. Всъщност това са действителни хора, които са имали всички качества на един естествен човек ", разяснява сценаристът.  

Той изясни, че от 2010 година са основани 40 български сериала, като част от тях са съумели да пробият и в чужбина. Годишно се създават към 20 игрални кино лентата. Документалното и анимационното кино към момента са едва развити, добави Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР