Има много слухове и много изградени стереотипи за Дубай. Че

...
Има много слухове и много изградени стереотипи за Дубай. Че
Коментари Харесай

15 факта за луксозния живот в Дубай, които са фалшиви

Има доста клюки и доста построени стандарти за Дубай. Че има милионери – шейхове, купчини злато и диаманти, изискан яхти и гепарди вместо котки, както и петролни кладенци във всеки двор и стотици хареми на радиус от един километър.

Дали обаче всичко това е истина? От Bright Side са събрали 15 от най-разпространените подправени изказвания за ОАЕ.

15. Дубай е столицата на милиардерите.

Има към 5000 милиардери в света, а единствено към 20 от тях живеят в Дубай (както и доста " скрити " милионери). Всъщност международната столица на милиардерите е Пекин, а второто място е заето от Ню Йорк.



14. В Дубай няма небогати.

Имайки поради мигрантите, може да се каже, че тук в действителност има доста небогати хора. Заплатата на служащия е 200- 350 $. Най-евтиният пакет за мобилна връзка коства към 30 $. Животът е доста безценен тук и доста хора живеят в дребни жилища дружно с други (обичайното количество хора в една стая е 5).

13. Дубай е идеалното място за развъждане на деца.

Повечето мигранти не водят децата си, тъй като не могат да заплащат за образованието им. Обучението в държавно учебно заведение коства 100 000 $ за 11 години, а университетската степен е извънредно скъпа. Освен това, горещият климат не подкрепя развиването на детето, защото то прекарва по-голямата част от времето си в климатизирана стая.



12. Дубай е страна.

Дубай е град в ОАЕ, само че не е столицата (тя е Абу Даби). В ОАЕ има 7 емирства, които имат разнообразни шейхове. Дубай е емирство.

11. В Дубай няма алкохол.

Алкохолът е позволен за туристите и не-мюсюлманите. За да го купите, ви е нужна специфична карта или туристическа виза. Можете да се насладите на алкохолни питиета в съвсем всеки хотел, всички нощни клубове и питейни заведения. Обикновено местата за нощен живот се намират в хотелите, а в Дубай има повече от 500 такива!



10. В Дубай няма безработица.

Това е доста просто: мигрантите без работна виза се изпращат у дома в границите на 30 дни. Местните поданици могат елементарно да трансформират работата си, тъй като приемането на висше обучение във всеки университет по света е гратис за тях (плаща го държавното управление на ОАЕ).

9. Дубай е екологично чист град.

Поради непрекъснатото повишаване на популацията, безконечното строителство, неналичието на водни източници, измененията в естествените пейзажи поради архитектурните обекти, неналичието на унифицирана система за ръководство на отпадъците и голямото количество коли, Дубай не може да се назова екологичен град.



8. Тук е постоянно лято и времето постоянно е положително.

Само в случай че харесвате съветските бани 24/7. През пролетта и лятото температурата доближава 48 ° С, без да се загатва високата мокрота и безконечното слънце. Небето в тази страна е сиво поради огромното количество прахуляк във въздуха. Какво очаквахте от необитаем климат?

7. За да реализира това, което е, на Дубай са му трябвали доста години

ОАЕ има способността да учудва, а това включва и възрастта му. Емирствата се сплотиха през 1971 година Дубай е доста млад град, който се развива динамично и продължава да ни удивява със своите нововъведения, достижения във финансовата сфера, технологии и туризъм.



6. Полицията в Дубай се вози единствено в първокласни коли.

В целия свят се приказва за Ламборджини и Бентли, които са полицейските коли по улиците на Дубай. Все отново може да видите " скромните " BMW, Ауди и даже Тойота с мигащи светлини. Поради огромния брой спортни коли измежду локалните поданици, полицията е задължена да има няколко супер бързи автомобила.

5. В Дубай всичко е автоматизирано.

Технологията е на всички места в този град: климатици на автобусната спирка и банкомата, роботи-полицаи, метро на летището. Липсва обаче елементарна система за отводняване и даже и слаб дъжд може да сковава живота на града. Между другото, канализационните системи не са на всички места...



4. Гепардите и лъвовете са домашни любимци в Дубай.

Отглеждането на диви екзотични животни е нарушаване на закона в Дубай. Ако излезете с гепард или лъв, можете да влезете в затвор за 6 месеца и да получите наказване от 2 700 до 138 000 $. Повечето локални поданици държат котки и доста харесват кучетата.

3. Дубай се състои единствено от небостъргачи.

Това е град на контрасти, с небостъргачи на 163 етажа, многоетажни вили, жилищни здания и едноетажни къщи. Несъмнено градът се издига, само че локалните поданици избират да живеят в частни вили, където въобще няма съседи.



2. В Дубай живеят най-вече араби и локални поданици.

Около 25% от популацията на Дубай са... индийци. Местните хора образуват единствено към 9% от популацията. Следващото място след индийците е заето от мигранти от Пакистан и Бангладеш. Тези хора нормално работят на строителни обекти и в фабрики. 91% от популацията на Дубай са хора от други страни.

1. Богатството на Дубай е с помощта на петрола.

Дълго преди производството на нефт, хората от Дубай събират перли и преуспяват в този бизнес. Перлените бижута от Персийския залив постоянно са били оценени и скъпи. Има особено място за историята на перлата във всеки културен център и музей на ОАЕ.

Все отново, Дубай е място, което си заслужава да посетите, с цел да създадете незабравими усещания... от такива неща, като " летяща раница " да вземем за пример.

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР