Има много съвети и продукти, които могат да ви помогнат

...
Има много съвети и продукти, които могат да ви помогнат
Коментари Харесай

Отвара от дъбови кори лекува мазен и раздразнен скалп

Има доста препоръки и артикули, които могат да ви оказват помощ да се справите с мазния скалп. Едно от най-достъпните средства обаче е отварата от дъбови кори.

Мазната коса е резултат от свръхактивни мастни жлези в корените на косата. Това неприятно положение води до срастване на косата за скалпа – нямаме размер, а косата наподобява мръсна и безжизнена. Често се появява и пърхот.
Причините за омазняването на косата могат да са най-различни – от стрес, хормонални разстройства и липса на витамини до стомашно-чревни болести, нарушавания в метаболизма или даже меланхолия.

За да се справите с с мазната коса, би трябвало да положите специфични грижи. Първо, купете си подобаващ шампоан – положително решение са шампоаните за мазни корени и сухи краища. Много хора споделят, че се повлияват добре при измиване със специфичните катранени сапуни, които могат да се купят в множеството аптеки на налична цена. Използват се през няколко измивания.

Как могат да оказват помощ дъбовите кори

Дъбът и по-специално кората му съдържат галотанини и катехинови танини, които се употребяват при доста кожни болести, включително унищожаване на пърхота и бързото омазняване на косата. Отварата от събраната през ранна пролет дъбова кора има тонизиращо и освежаващо деяние на скалпа, контролира активността на мастните жлези, отстранява непотребната лой в корените.

Вместо вода, за измиване или обливане на мазната коса се прави запарка от дъбови кори. Най-добре ги потърсете в билковите аптеки и магазини или непосредствено от някой билкар.

Как се подготвя отварата?
За едно измиване: Счукайте дъбовите кори на ситно и сварете 3 супени лъжици в 1 л. вода за 15-30 минути. След като изстине, прецедете отварата с цедилка или тензух. С готовата запарка изплаквайте косата си два пъти седмично в продължение на 2-3 седмици до месец.

За огромна доза: Приготвя се запарка от 500 година счукана кора, която се вари 15-30 минути в 3-4 л. вода. Направете запарка и я сложете в бутилка или буркан. Съхранявайте го в хладилника и всеки ден (може и по няколко пъти на ден) стопляйте по една дребна чашка от отварата и мажете с памук корените на косата (не търкайте силно).

15 лесни прически за тези, които нямат време
Водката оказва помощ за права и гладка коса
5 + 1 хрумвания за прически от премиите “Златен глобус ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР