Има много причини да започнете да посягате към богати на

...
Има много причини да започнете да посягате към богати на
Коментари Харесай

5 храни, богати на калий, които всяка жена трябва да яде

Има доста аргументи да започнете да посягате към богати на калий храни, с изключение на свойството му да лекува конвулсии. Всъщност този минерал е от решаващо значение за функционалностите на нашето тяло и спомага за поддържането на здравето на нашите кафези и органи.
Препоръчителното количество поддържа салдото на течностите, здравето на костите, сърдечно-съдовото и храносмилателното здраве и мускулната функционалност. Някои признаци на калиев недостиг (известен още като хипокалиемия) са запек, отмалялост и мускулна уязвимост, а с цел да ги избегнете, просто би трябвало да приемате богати на калий храни. Ето кои са те:
1. Бял фасул
Защо не опитате някои растителни протеини? Включете белия фасул в тенджера с варени зеленчуци или в чорба. Те обезпечават пребиотични нишки, както и витамин С, желязо, витамини от група В и магнезий.
За повече калий: 1/2 чаша консервиран бял фасул ще ви донесе 421 mg калий.
2. Йогурт
Обикновеното кисело мляко може да бъде чудесна закуска с дребна шепа ядки и няколко части пресни плодове от горната страна. То обезпечава към 12% от дневните ви потребности от калий.
За повече калий: 200 грама нискомаслено или обезмаслено кисело мляко се равнява на 579 mg калий.
 Защо един банан дневно може да избави живота ни Защо един банан дневно може да избави живота ни
Обичате ли банани? Ако не, добре е да ги заобичате. Ново изследване откри, че потреблението на един банан всеки ден оказва помощ за превенц...

3. Сьомга
Сьомгата е известна с изключителното си наличие на омега-3 и замайващ хранителен профил. Една порция дива сьомга от Атлантическия океан може да ви даде към 15% от дневния ви целесъобразен банкет на калий.
За повече калий: Една порция варена, атлантическа дива сьомга се равнява на 393 mg калий.
4. Банани
 Бъди неустоима в 5 лесни стъпки Бъди неустоима в 5 лесни стъпки
Голяма част от дамите имат вяра, че ключът, водещ към хубостта, се намира на дъното на козметичната им чантичка. Може би има един милион...
Бананите са може би най-известният източник на калий, само че в действителност не са най-високият. Един междинен банан ви дава към 17% от дневния ви целесъобразен банкет на калий. Забавен факт: В някои региони на света хората употребяват и кората.
За повече калий: Един банан се равнява на 451 mg калий.
5. Авокадо
Авокадото обезпечава съвсем 20 витамини и минерали в кремообразна, вкусна консистенция от здравословни за сърцето мононенаситени мазнини. Добавете част от този плод към изгорял самун, салата или домашно приготвено гуакамоле. Само половин чаша ви дава към 14% от дневния ви банкет нужда от калий.
За повече калий: 1/2 чаша се равнява на 364 mg калий.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР