Има много правила и препоръки, когато става дума за грижа

...
Има много правила и препоръки, когато става дума за грижа
Коментари Харесай

Някои правила за грижа за кожата, които са напълно фалшиви

Има доста правила и рекомендации, когато става дума за грижа за кожата, само че не всички от тях са правилни. Например нашите майки и баби не престават да споделят, че мазната кожа би трябвало да се мие със сапун допустимо най-често, само че актуалните козметици въобще не са съгласни с това. Или фактът, че медиите основават илюзията, че парабените са ужасно рискови, а това не е напълно правилно.

Сега ще отхвърлим някои от митовете един път вечно:

1. Мит 1: Не е належащо да се употребява слънцезащитен артикул, когато е облачно на открито.

Слънчевата светлина е една от главните аргументи за стареенето на кожата. А даже и времето на открито да е облачно и да не виждаме слънчевите лъчи, към момента щета върху кожата ни; даже и през стъкло и прозорци. Ето за какво е значимо да се нанася слънцезащитен артикул както при слънчево, по този начин и при облачно време. Изберете слънцезащитен крем с фактор не по-малко от 30 и нанесете върху лицето и шията не по-малко от половин чаена лъжичка. Не забравяйте още веднъж да прилагате слънцезащитен крем на всеки 2 часа, в случай че сте на открито.

2. Мит 2: Маслата запушват порите

Трябва да бъдем деликатни, когато използваме масла. Да, те в действителност могат да запушат порите и да провокират алергична реакция, само че единствено в случай че са определени погрешно. Някои масла по-добре подхождат на мазна кожа, до момента в който други могат да бъдат идеални за суха кожа.

Например, когато нанасяте кокосово масло върху лицето, би трябвало да бъдете деликатни. Въпреки това, то може да бъде идеално за сухи пети и лакти. Най-общо казано, маслата и резултатите им зависят от индивида - някои хора отстраняват грима си благодарение на кокосово масло и се усещат извънредно щастливи, до момента в който други избират да не употребяват масло.

В същото време маслата са доста скъпи съставни елементи, защото те подхранват, омекотяват и възвръщат кожата, когато става въпрос за грижа за косата и тялото. Маслата са положителни както в кремове, серуми, по този начин и под формата на почистващи артикули за лице. За да обобщим, не би трябвало да се страхувате да употребявате масла, само че би трябвало да бъдете деликатни, когато избирате подобаващото за вас.

3. Мит 3: Мазната кожа би трябвало да бъде изсушавана, а не овлажнявана

Това евентуално е един от най-вредните легенди за грижата за кожата. Всички типове кожа имат потребност от навлажняване, в това число мазната кожа. Когато се опитваме да изсушим кожата си благодарение на алкохол, сапун и други нападателни способи, ние утежняваме обстановката. Кожната лой защищава от бактерии и изпаряване на водата, способства за възобновяване на кожата и не е неприятна като цяло.

4. Мит 4: Парабените предизвикват рак
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР