Има ли възраст на която човек сбъдва мечтите си? Няма

...
Има ли възраст на която човек сбъдва мечтите си? Няма
Коментари Харесай

Непрофесионални актьори сбъдват мечтата си да играят на сцена

Има ли възраст на която човек сбъдва фантазиите си? Няма - с помощта на Десислава Чутуркова и прелестната й концепция да сплоти хора с разнообразни специалности и да реализира фантазиите им. Деси е учител в НАТФИЗ, актриса и създател на театралната натрупа за непрофесионални артисти „ Нагоре по стълбата “ . Тази година трупата навършва 10 години от основаването си. Младата преподавателка с изненада схваща, че няма сходна школа за непрофесионални артисти и точно това я подтиква към обединяването на хора с разнообразни специалности с една обща фантазия – сцената.
 Нагоре по стълбата
А по какъв начин се съхранява трупата в продължение на 10 години? " Всички знаем, че е доста по-лесно да направиш нещо, в сравнение с да го съхраниш, по-лесно е да стигнеш до някъде, в сравнение с да се задържиш...Така е и тук. Създаването е обвързвано с грижа, с внимание и с готовност да продължиш да вървиш по пътя. А точно в това се съдържа хубостта и любовта ", споделя Деси.
 Нагоре по стълбата
Програмист, счетоводител, геодезист и управител. Хора с радикално разнообразни специалности вземат решение да последват пътя за нещо мечтано и несбъднато през годините – да бъдат артисти. Да играят на сцена. Те са на възраст сред 30 и 40 години. Групите са от по 12 индивида, не повече, тъй като според  Деси „ сцената, на която работим, е камерна и ще бъде претрупана, в случай че са повече хора “. Тя добавя, че и значимо да се обърне внимание на всеки самостоятелно.

" През тези 10 години ме е водело вдъхновението на всеки един член на трупата, който търси себе или копнее да излезе отвън себе си. И любовта към театъра, посредством който съумявам да им дава метод да следват фантазията си. Разбира се, че не е елементарно да напаснеш времето на работещи, зрели хора с разнообразни задължения и командировки, само че в действителност тъкмо това го прави по-ценно за всички ни, тъй като съумяваме макар ", споделя основателката.
 Нагоре по стълбата
През годините трупата съумява да реализира 6 постановки , само че като най-успешна е определяна пиесата „ Миг. За нея Чутуркова споделя: „ Тази фамилна история визира доста психически тематики и в действителност работи пречистващо. Как животът може да се промени за един момент, по какъв начин да извиним на себе си, по какъв начин да извиним на другите... Наистина ви я предлагам, още повече, че пиесата „ Миг “ се играе за първи път в България и можете да я гледате единствено при нас “.

Мечтата им е да играят на огромна сцена и да имат личен спектакъл. А до тогава може да ги гледате на 19 ноември с вход свободен във връзка 10-годишния им празник на сцената на Културен дом „ Средец “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР