Има ли сигурност в сектор Сигурност“?Министър Иван Дерменджиев, който вече

...
Има ли сигурност в сектор Сигурност“?Министър Иван Дерменджиев, който вече
Коментари Харесай

Гръм в МВР! Издирват висш офицер и бивш шеф на КАТ, протеже на Рашков. Крие се с пистолет

Има ли сигурност в бранш „ Сигурност “?

Министър Иван Дерменджиев, който към този момент трябваше да е хвърлил оставка поради убития служител на реда и положението на ръководеното от него ведомство, и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов прикриват скандалния някогашен началник на КАТ Тенчо Тенев. Вече два месеца той държи в себе си изцяло нелегално служебно оръжие- благосъстоятелност на Столична дирекция на вътрешните работи,  оповестява ПИК.

Беззаконието или по скоро безхаберието в столичната полиция набират все по-голяма скорост.

След редицата случаи на чиновници под пагон, които покровителстват престъпно проявени лица, ескортират дрогирани или пък сами ръководят служебни МПС под въздействието на НВ и алкохол, Столична дирекция на вътрешните работи още веднъж бележи връх в своя провал с безхаберието си по надзор на огнестрелните оръжия.

Отново във фокуса на прожекторите е любимецът на Бойко Рашков – Тенчо Teнeв, cтaнaл прочут с покровителстването на Георги Семерджиев и разпределяне на регистрационни идентични номера против големи рушвети.

Публично знае се, че Тенев демонстрираше непосредственост с някогашния министър на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков и управлението на Министерството в кабинета „ Кирил Петков “.

Вероятно тази му непосредственост е стимулирала Тенчо Тенев да е над закона в България по умря на Бойко Рашков и Кирил Петков.

Тенев е пенсионер от 30.09.2022 година, когато навърши пределна възраст за работа в Министерство на вътрешните работи. Именно от тази дата към този момент не е началник на столичния КАТ. С прекратяването на трудовото му правно отношение би следвало управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, в лицето на старши комисар Калоян Милтенов, да провежда сдаването на поста, а точно – предаване на служебна карта, прекачване на числящото му се имущество и прочие.

Нищо от това обаче не се е случило.

Източници от вътрешното ведомство споделят, че към този момент втори месец скандалният някогашен комисар отхвърля да върне служебно зачисленото му оръжие, което му е обещано като началник на Отдел „ Пътна полиция “. Вероятно той е въодушевен от Бойко Рашков да носи в „ борселиното си “ револвера и да го развява наляво и надясно пред жителите.

Въпреки напъните на редовите чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи за контакт с него и явяването му в службата за предаване на оръжието, Тенев, неразбираемо от какви подбуди, упорства и не желае да съобщи револвера си. С акта за преустановяване на трудовите му правно отношение Teнeв обаче автоматизирано е изгубил право да носи или употребява служебно оръжие, благосъстоятелност на Столична дирекция на вътрешните работи.

Още по абсурден е и фактът, че след запознаването на Калоян Милтенов с проблема той е наредил на подчинените си „ да се оправят “.

Това е следващата демонстрация на изтощение и цялостна индиферентност от страна на Милтенов с проблемите в Столична дирекция на вътрешните работи.

От няколко дни служителя от столичния Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) в Столична дирекция на вътрешните работи Тодор Митов обикаля и търси Тенчо Тенев, като се е стигнало до такава степен Тенев да бъде умоляван да съобщи служебното си оръжие, което употребява изцяло нелегално.

Друг е въпросът и по какъв начин е проведено сдаването на службата от страна на Тенев и кой е управителният чиновник, положил подписа си върху документите по освобождение на поста.

Замесени в скандалния случaй c Teнeв ca началникът на охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи Антон Тодоров и материално виновното лице Тодор Митов.

Публично прочут е афинитетът на Тенев към оръжията и боеприпасите. Малко преди Бойко Рашков да бъде коронясан за министър на вътрешните работи, аверът му Тенчо Тенев бе арестуван при реализация на Дирекция „ Вътрешна сигурност “, като в дома му бяха открити голям брой муниции.

Бихме желали да напомним, че законите в Република България са наложителни и следва да се съблюдават от всички, без значение какви политически подкрепи имат.

В член 339 от Наказателен кодекс има легална формулировка на отговорността на всяко лице на територията на Република България, в това число и на националния воин, радетеля за свободи и права на жителите и персонален солташак на Бойко Рашков Тенчо Тенев, а точно:,,Който придобие по какъвто и да е метод, държи или предаде…огнестрелни оръжия…, без да има за това съответно позволение, се санкционира с отнемане от свобода… –

Дали обаче ще се подхващат дейности от страна на управлението на Министерство на вътрешните работи и способените органи, следва да се види.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР