Има ли шанс за кабинет с третия мандат? Това коментират

...
Има ли шанс за кабинет с третия мандат? Това коментират
Коментари Харесай

Има ли шанс да кабинет с третия мандат?


Има ли късмет за кабинет с третия мандат? Това разясняват в предаването “Тази заран ” специалистите - доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право, Иво Инджов, учител по политически връзки и доцент Стойчо Стойчев, политолог.

Вчера въпросът за ориста на третия мандат и провокира бурни политически реакции. Все още не е ясно кой ще вземе досието от президента Румен Радев, само че разграничителните линии сред партиите остават, даже на финалната права.

Според източници на bTV президентът ще връчи третия мандат в понеделник. Той може да избира сред пет партии -, „ ”,, Демократична България и „ ”. и Демократична България се смятаха за любимци, само че съгласно източниците на bTV възможностите Демократична България да получи мандата са все по-малки.

“Има някакво оживление. Желанието на за сформиране на държавно управление с третия мандат е откровено. Всяка една партия сега работи по този начин, че да остави усещане в общественото пространство, че е национално виновна, и че няма да е тази, която ще бутне страната към идващите предварителни избори. Същевременно всеки си дава ясно сметка, че опциите за сформиране на държавно управление в третия мандат не са огромни. Аз не мога да си показва държавно управление, подкрепено по едно и също време и от и от “ ”. Това значи да признае, че е нужна промяна на прокуратурата и същинска промяна в антикорупционата област ”, сподели Иво Инджов.

“Според мен преди да се стигне до връчване на трети мандат, следва разискване в Комисията по правни въпроси, промени в наказателно процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт. Днес ще бъде един тест ”, сподели доцент Наталия Киселова.

“Би имало смисъл от тест, в случай че се приготвя някакъв тип съдружно болшинство, в което аз надълбоко се колебая. Формулата, която на мен ми се е коствала постоянно допустима още от октомври насам и за която приказва в последните дни, е на държавно управление на малцинството на “ ” с поддръжката на “ ” и на, само че без те да вземат участие в кабинета. В този смисъл по какъв начин ще гласоподават партиите в Народното събрание по обособени законопроекти не би било тест за съществуването на подобен вид съдружно болшинство ”, сподели доцент Стойчо Стойчев.

Какво още предвиждат специалистите - гледайте във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР