Има ли риск многобройните български туристи в Занзибар и Кения

...
Има ли риск многобройните български туристи в Занзибар и Кения
Коментари Харесай

Има ли риск многобройните български туристи в Занзибар да внесат у нас южноафриканския и нигерийския варианти на К-19?

Има ли риск многочислените български туристи в Занзибар и Кения да внесат у нас южноафриканския и нигерийския разновидности на ковид? Пътуванията до Танзания станаха изключително атрактивни, до момента в който страната твърдеше, че е територия, чиста от коронавирус. Въпреки географската раздалеченост на тази част от света от Африка, от ден на ден хора си задават този въпрос.

Експертите намерено декларират своите опасения, че това е допустимо. Кения и Танзания, към които летят българските чартъри, все още не изискват негативен PCR или антигенен тест при влизане. Затова и тези дестинации са толкоз притегателни за многочислените туристи. В дребното случаи, в които личният състав по хотелите носи маски, те са сложени по неправилния метод, под брадичката. А питейните заведения и заведенията за хранене са очевидно препълнени с хора от доста националности, които също не носят маски и не съблюдават отдалеченост.

Надежда, че възможна болест с новите нигерийски и южнооафркански разновидности няма да бъде импортирана в България, са наложителните PCR проби при кацане у нас.Според част от специалистите в България няма доказателства, че новият нигерийски вид на ковид заразява както имунизирани, по този начин и хора с естествени антитела. Според други специалисти обаче подобен риск има в границите на 3 на 100 за имунизираните и 10 на 100 за тези с естествени антитела.

Причина за втората версия е разновидност, трансформирала мястото на две аминокиселини в генетичния код на вируса, което понижава способността на човешките антитела да го обезвреждат.

" Няма да умреш, може би няма да постъпиш болница, леко ще изкараш, само че ще имаш температурата, гърлобол и адинамията в границите на седмица. Фирмите производители на ваксини, които сега се употребяват в Европа и Съединени американски щати, са в положение в границите на месец по този начин да пригодят имунизацията, че да дава отговор и на последните разновидности ", сподели проф. Тодор Кантарджиев, представен от Българска национална телевизия.

Ако се потвърди изрично, че актуалните ваксини не пазят от новите разновидности, евентуално на есен ще се наложи слагането и на трета доза ваксина.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР