Има ли корупция и натиск от Столичната община върху директори

...
Има ли корупция и натиск от Столичната община върху директори
Коментари Харесай

Има ли прием на деца „по втория начин” в столичните детски градини?

Има ли корупция и напън от Столичната община върху шефове на детски градини да се одобряват деца по втория метод? Пред bTV уволнената директорка на детското заведение в кв. „ Горна баня” Мариана Иванова твърди, че е упражняван систематичен напън върху нея от високо равнище в Столичната община.

Чрез есемеси, позвънявания и листчета се изисквало кои деца да бъдат одобрявани в детската градина. Уволнената директорка твърди, че има получени есемеси, които е подготвена да покаже. На сходен напън били подложени шефовете на всички общински градини в София.
От Столичната община изрично отхвърлят обвиняванията на Мариана Иванова.

„ Категорично това не дава отговор на истината. Аз разбирам нейните обвинявания към Столична община, несъмнено и към мен чух такива, като нейна защитна реакция. Аз персонално съм подготвена да застана с името си, с цел да опровергая тези нейни думи”, сподели шефът на дирекция „ Образование” Мария Минчева .

Тя е длъжна сега, в който над нея се упражнява напън, да пристигна и да ни заяви, разяснява зам.-кметът по просвета и обучение Тодор Чобанов .

От Столичната община настояват, че директорка е уволнена след инспекция за финансови злоупотреби.

На ексклузивен брифинг в общината упоменатите от Иванова служители споделиха, че ще си търсят правата в съда.

Анкета Приемат ли се и по „ втория метод ” деца в детските градини? Категорично да, това стига до най-високо равнище в ръководството Да, само че за това са виновни единствено шефовете на заведенията Категорично не, критериите за банкет работят безотказано Не, това са единични случаи Не, само че инспекции би трябвало да се вършат непрекъснато Друго (посочете в коментар) Нямам мнение Гласувай Резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР