Има ли изтичане на данни след срива на Фейсбук?Няма никакво

...
Има ли изтичане на данни след срива на Фейсбук?Няма никакво
Коментари Харесай

Има ли изтичане на данни след срива на Фейсбук

Има ли приключване на данни след срутва на Facebook?

Няма никакво приключване на данни след вчерашния срив на Facebook и Инстаграм, потребителските профили не са компрометирани.

Това съобщи в „ Денят стартира “ Любомир Тулев – специалист по киберсигурност.

„ Два часа и половина през вчерашния ден имаше световен проблем. За страдание нощес излязоха с публично изказване от Facebook и обясниха, че става дума за вътрешен проблем.

Правили са смяна в конфигурационна база данни, което в действителност е довело до поредност от цикли, при които потребителите се изхвърлят от платформата “.

Експертът акцентира, че вчерашното събитие не е единствено проблем във Facebook.

„ Проблемът е, че не можеш да ползваш и други платформи, за които се вписваш посредством акаунта си в обществената мрежа “, изясни Тулев.

„ По-рано през днешния ден механически проблем доведе до усложнен достъп на хората до някои от нашите услуги. Разрешихме проблема… за всички, които бяха наранени “,

съобщи представителят на Meta Анди Стоун в обява в X, без да прецизира казуса.

От компанията прецизираха, че не е имало приключване на данни на техните потербители, посочи Агенция Франс Прес.

Гуруто на обществената мрежа Марк Зукърбърг към момента не е коментирал срутва.

Съветът за национална сигурност към Белия дом следи случая и към този момент не знае за съответна злонамерена кибердейност, съобщи негов представител.

Според уеб страницата за следене на спиранията Downdetector.com в пика на спирането е имало повече от 550 000 известия за спирания във Фейсбук и към 92 000 в Instagram.

Фейсбук и Instagram бяха възобновени във вторник след повече от двучасово спиране, породено от механически проблем и засегнало стотици хиляди консуматори в международен мащаб.

Прекъсванията започнаха към 15 часа GMT, като доста консуматори обявиха в конкурентната обществена медия X, че са били изхвърлени от Фейсбук и Instagram и не са могли да влязат в тях.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР