Има леко повишаване на заболеваемостта от рак на гърдата у

...
Има леко повишаване на заболеваемостта от рак на гърдата у
Коментари Харесай

Срещу рака на гърдата: Как да се установи коварната болест и да се излекува

„ Има леко повишение на заболеваемостта от рак на гърдата у нас и в целия свят. Хваната на време, тази болест е на 100% лечима. “ Това сподели доцент Свилен Маслянков - онкохирург, завеждащ поделение по реконструктивна хирургия на гърдата към II-ра хирургия на Александровската болница.
Факторите за това заболяване са доста – индустриализацията, хранителни фактори, радиацията и онко предразполагащите моменти.
Доц. Малсянков изясни, че ракът на гърдата с изключение на с хирургия, се лекува и с лъче с химиотерапия, имунна терапия, с ендокринни медикаменти.
Той сподели и че би трябвало да се дефинира тъкмо всеки самостоятелен случай с израстък в гърдата. Не всеки е недоброкачествен.
Освен това е доста значимо да се дефинира и има ли генетична предразположеност.
„ От 4000 болни българки на година почти към 280 и 300 дами може да бъдат открити авансово, че те са носители на този ген и те ще се разболеят в техния живот. Това проучване се прави от дамите, които се интересуват и които са склони да си платят, няма политика в това отношение “, сподели още доцент Маслянков.
Анджелина Джоли е снимала първата си гола сцена след направената й двустранна мастектомия
Сцената е от режисирания от Джоли филм " Край морето ", в който взе участие и брачният партньор й Брад Пит
Той напомни случай със международно известна актриса, която прави такова проучване и притегля публичното внимание към казуса преди години.
„ При засичане на подобен ген, какъвто е и случая с Анджелина Джоли, тъканта на органа се отстранява, преди той да се е разболял. Естествено това не значи, че дамата остава инвалидизирана и че няма млечна жлеза. Тя може да се махне с едно моментно слагане на нужния имплант и по този начин да се резервира формата на тялото “, сподели Маслянков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР