Има легенда, че короната на всички монарси на света има

...
Има легенда, че короната на всички монарси на света има
Коментари Харесай

Нищо от нара не е за боклука

Има легенда, че короната на всички монарси на света има един общ предшественик – това е горната част на плодовете на нара. Може би по тази причина нарът е прочут в целия свят с името кралски плод.

Всички, които не боледуват от язва или гастрит с нараснала киселинност, би трябвало да си хапват постоянно нар, с цел да са здрави. Ако сте пушачи, нарът е скъп за вас поради високото равнище на витамин С.

Студентите извличат от него скъпа изгода – аленият плод ги зарежда с огромно количество витамин В1. Този витамин усъвършенства паметта и работата на мозъка, оказва помощ на нервната система да се оправя със напрежението.

Спортистите също би трябвало постоянно да си хапват нар, защото той съдържа доста витамин В6, който пази мускулите от конвулсии и от болки, провокирани от претоварване.

Витамин В6 оказва помощ за по-доброто асимилиране на магнезий, който е нужен за релефната мускулатура. Ако работите в офис и дълго се застоявате пред компютъра, ви е нужен витамин РР.

 Нар

Той поддържа обикновено зрението ви допустимо най-дълго време. Естествено, ще го намерите в нара. Никотиновата киселина в алените зрънца се бори с нарасналото равнище на холестерол в кръвта.

Певците също могат да се поглезят с нар, защото той прави гласа по-силен и по-приятен. Този плод е толкоз идеален, че нито една негова част не може да отиде в боклука.

От кората на нара се прави запарка за красива коса. Нарежете корите от два нара на ситно, залейте ги с един литър вряла вода и оставете на котлона за три минути. Изстудете, прецедете и изплакнете косата след измиване.

Белите преградки сред зрънцата се изсушават и се прибавят към чая. Те успокояват нервната система и ще ви избавят от бодърствуване. Тази напитка е потребна най-много преди сън.

Зрънцата нар, употребявани преди ястие, усъвършенстват апетита. Освен това те възстановяват работата на стомаха и оказват помощ на дамите да се оправят с проблемите на климактериума.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР