Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването

...
Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването
Коментари Харесай

Атанасов: Има жестока съпротива от различни среди у нас срещу създаването на редовна власт

„ Има жестока опозиция от разнообразни среди в България против основаването на постоянна власт. (…) Жестока опозиция против постоянна власт, в която участваме ние, нашето обединяване. Много съжаляват останалите политически сили, че не са се споразумели около първия мандат. Чух с ушите си избрани реплики. Да бяхте дали 5 гласа, като в този момент не Ви харесва това. Това значи, че сме на прав път. “

Това разяснява Атанас Атанасов от обединението „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ в ефира на „ NOVA “. Според него от митингите през 2020 година до момента политическата рецесия не е решена , както и борбата сред остарялото статукво и новите политически сили не е завършила.

„ През изборите видяхме, че силите са изравнени “ , добави той.

Припомняме, че през вчерашния ден съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ Кирил Петков заяви, че политици от обединението са били записвани по време на работни срещи и съвещания на управленията им в Народното събрание и в партийните централи. По думите на Петков, „ дейното мероприятие е било планувано от службите, а записите е направил Радостин Василев “ . Мотивът му отводът да бъде препоръчан отново за състезателен министър и „ нереалистичните му упоритости да стартира собствен политически план, с който да взриви страната “.

По мотив тези изказвания, Атанасов сподели, че не е чул записа и не желае да го слуша . Според него Василев е един „ упорит човек, на който най-вероятно не са задоволени упоритостите “ . Той добави:

„ В случая той е инструмент на тези, които се съпротивляват. “

Единодействат среди, които не се понасят между тях , разяснява още той, давайки образец: „ Среди, свързани Президентството, на които им се услади служебната власт, тъй като могат да крадат безнаказано и безотговорно – от една страна. И въпреки това – среди, близки до някогашните ръководещи от ГЕРБ, които се съпротивляват против това демократичните среди да вземат властта и да им прекратят схемите. “

Една част от записите са правени в Народното събрание , а други – отвън , разкри още той. Според него една от повода за сходна офанзива е твърдата им позиция с подготвени законопроекти , че би трябвало да се промени коренно метода, по който се ръководи системата на сигурност у нас, тъй като всичките ни служби за сигурност са пробити .

„ Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на публичните упования за постоянно държавно управление. Защото 80% от интервюираните декларират, че желаят държавно управление. Макар че половината, като ги питаш с кого да го създадем, споделят: „ В никакъв случай Бойко Борисов “. Ами с кой различен? Но така… “ , изясни той процесите към основаването на кабинет и добави, че някои от компромисите , които би трябвало да бъдат направени, няма да се харесат на гласоподавателите им.

Правени са сглобки от разнообразни фрази , с цел да се направи този запис, уточни Атанасов. Той счита, че това е ориентирано към изборния им корпус. Това е фитилът , твърди още депутатът.

„ Не мога да знам дали президентът персонално взе участие в това. Но съм 100% сигурен, по избрани индикации, че среди, свързани с президента, служебната власт, министри с проекти да ръководят дълго време, вземат участие в това “, посочи той.

Ще създадем всичко допустимо , макар тази офанзива, да създадем постоянна власт, акцентира Атанасов. Той означи, че от ГЕРБ-СДС са върнали мандата преди 5 дни и още тогава е било оповестено, че ще се предложи постоянен кабинет с втория мандат. Политикът посочи, че макар поръчката, още не са получили втория мандат и заподозря това да има общо със свадите сега – записите, Иван Гешев и така нататък

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР