Има известна история за Starbucks, която често се цитира по

...
Има известна история за Starbucks, която често се цитира по
Коментари Харесай

Как синдикатите водят битка в заседателната зала в Starbucks

Има известна история за Starbucks, която постоянно се цитира по време на полемики за ръководство: на съвещанията на борда има празен стол, който да съставлява ползите на чиновниците на кафе колоса.

Идеята беше препоръчана от нейния някогашен основен изпълнителен шеф Хауърд Шулц, с цел да покаже, че баристите на компанията имат алегорично място на масата.

Но този алегоричен жест е на ръба да се трансформира в действителност. Група профсъюзи провеждат сериозна борба за подставени лица, която може да сложи трио шефове в борда на Starbucks, с цел да бъдат глас на нейните редови чиновници.

Това е незабравим поврат на събитията за производителя на кафе, която от дълго време се популяризира като една от най-благоприятните за служащите среди в корпоративна Америка.

Starbucks е известна с това, че предлага на служащите си преимущества, които постоянно са недостъпни за чиновници с ниски приходи в бранша на услугите, като образование в лицей, великодушна здравна застраховка и варианти върху акции. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР