Има икономически лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в

...
Има икономически лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в
Коментари Харесай

Керемедчиев: Струпаните руски сили по границата не са достатъчни за реални военни действия

Има стопански лостове, които да възпрат Русия да нахлуе в Украйна. Това съобщи в bTV Новините някогашният заместник-министър на външните работи и анализатор Милен Керемедчиев. Според него през идващите месеци е допустимо съветски военни да нахлуят в Украйна.

„ В момента виждаме струпване на съветски сили по границата, само че те не са задоволителни за едни действителни военни дейности. В момента на границата има струпани към 150 хиляди съветски военнослужещи и техника “, изясни специалистът.
МО: Вариантите за отговор на НАТО се разискват на военно-техническо равнище
Вариантите за отговор на НАТО се разискват на военно-техническо равнище, обявиха от Министерство на защитата по отношение на изращането на во...
Прочети повече
По думите му в Беларус следва обучение на съветската войска, където ще бъде докаран „ върхът “ на съветската военна техника. Той посочи, че напрежението през идващите месеци ще пораства. Керемедчиев призна, че българската позиция по проблема е малко закъсняла, само че такава има, а тя ще бъде допълнена след утрешния съвет по сигурността при премиера Кирил Петков.

Бившият боен министър и посланик Георги Панайотов уточни, че всички решения в НАТО се взимат след полемики, а решенията се взимат единомислещо. „ Става въпрос за територия на няколко стотин километра от нашите граници. Има скупчване на съветски войски. НАТО опита дипломация, беше извършено съвещание на Съвета НАТО-Русия за първи път от доста години насам, само че разликите останаха. Всички се надяваме този спор да се реши по пътя на дипломацията “, уточни дипломатът.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР