Има храни и напитки, които не се развалят никога. Те

...
Има храни и напитки, които не се развалят никога. Те
Коментари Харесай

Седем храни и напитки, които не се развалят никога

Има храни и питиета, които не се скапват в никакъв случай. Те са годни за приложимост години наред - даже откакто са били един път отворени. Вижте ги:

Екстракт от ванилия

Чистият ванилов дестилат е по-скъп от имитациите. Чистата ванилия ще издържи години наред и няма да се наложи да похабите нито капка.

Царевично нишесте

Нишестето е наложителна добавка за втвърдяване на сосове и кремове. Царевичното нишесте няма период на валидност, в случай че се съхранява на изсъхнало и хладно място, в компактно затворен съд и без вредители.

Сол

От елементарната трапезна сол до по характерните разновидности, като морска и хималайска, солта е фалшификация, която в никакъв случай не се скапва. Съхранявайте на хладно и изсъхнало място.

Пет неща, за които не сте подозирали, че имат период на валидност (ВИДЕО)

Ориз

Бял, див жасминов и ориз басмати имат безграничен период на предпазване, в случай че бъдат опазени от вредители. Изключение прави кафявият ориз. Благодарение на по-високото си наличие на мазнини, той трае доста по-малко. След като отворите опаковката поставете в компактно затварящ се плик или кутия.
 ориз Thinkstock/Getty Images
Захар

Независимо дали става дума за бяла или кафява захар, тя в никакъв случай няма да се скапе. Това е по този начин, тъй като захарта попречва развиването на бактерии. Истинското предизвикателство е да не стане твърда като камък. Съхранявайте на изсъхнало и хладно място, в херметически затварящ се плик или кутия.

Твърд алкохол

Дестилираният алкохол - водка, ром джин, уиски и други не се скапва даже след отваряне С течение на времето усетът и ароматът могат да се трансформират, само че ще отнеме време преди да усетите. Съхранявайте на хладно, надалеч от директна слънчева светлина. Затваряйте компактно капачките след всяка приложимост.

Пчелен мед

Чистият пчелен мед е толкава дълготраен, колкото и апетитен и може да бъде съхраняван безкрайно време. Медът може да промени цвета си или да кристализира, само че това не го прави неспособен за консумация.

Още по тематиката за храните и напитките:

Какво би трябвало да знаем за генномодифицираните храни?

Пет огромни вреди, които ни нанасят модифицираните храни

Алкохолните питиета и медикаментите всеобщо се вършат с ГМО

Пет продукта, които в никакъв случай не се скапват По тематиката Учени сътвориха лилави ГМО домати
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР