Има хора край нас, които нямат сякаш толкова основания да

...
Има хора край нас, които нямат сякаш толкова основания да
Коментари Харесай

Нещата, които щастливите хора правят различно

Има хора край нас, които нямат като че ли толкоз учредения да са в положително въодушевление, усмихнати, доброжелателни - да наподобяват щастливи, само че въпреки всичко по този начин ни се коства. И те имат компликации, и те имат неприятни събития в живота си, несъмнено не хвърчат в облаците, само че някак това не може да стигне надълбоко в тях и да ги засегне, промени.

Щастливите хора вършат някои неща друго. Те осъзнават и мислят върху реакцията си. Оценяват хората и събитията и могат да се абстрахират, да видят по-голямата картинка. Те не са глупави, нито малодушни или наивни - те вършат избор.

Изпитват признателност. Когато оценяваме това, което имаме в този момент, си даваме сметка за същинската му стойност. За това, че сме здрави, че има пари за сметките, че храната, която ядем е добра, вкусна. Че имаме другари, семейство, покрив над главата си. Колкото по-благодарен е човек за нематериалните неща, толкоз по-малко паника изпитва, дали ще ги изгуби, дали ще трябват нови.

Търсят учредения за оптимизъм. Някой беше споделил, че ключът за щастието е постоянно да има нещо, което да очакваш с готовност. И да няма - щастливите хора го търсят. Дали ще е иден уикенд отвън града, дали ще е довеждане докрай на обучение или нова работа. Щастливите хора осъзнават, че всичко може да се провали, че може да стане по-зле, само че цинизмът и нихилизмът са им непознати, тъй като знаят, че те са отрова, която пречи да се любуват на живота. Не хвърчат в облаците, само че вършат избор да се концентрират върху хубавите неща.

Не се съпоставят с близките. Начин на мислене, към който ни привикнаха обществените мрежи. Често се представяме за такива, какъвто не сме, единствено и единствено да не признаем, че сме нещастни, неуспели, изоставени и самотни. В резултат на това близките получават нереална визия за нашия живот и стартират да се съпоставят, да завиждат. Щастливите хора знаят, че никой не знае цялостната история на това, което вижда, и по тази причина всички съпоставения са непотребни. Енергията за това те употребяват за личните си цели и желания.

Умеят да простят и да се отдалечават от отрицателните неща и хора в живота си. Много почтено ние нездраво се привързваме или пък се влачим по течението на остарели контузии, остарели другарства, помним всяка засегнатост или не позволяваме свободата на прошката. Да мислиш с неприятно за предишното е толкоз неверно, едвам живееш в неприятно настояще. Щастливите хора умеят да махат този негативизъм от живота си.

Намират способи да се оправят с проблемите си. Лесно е да се каже - та нали тъкмо тогава човек е благополучен? Но е значимо да развиваме способи, по които да взаимодействаме с сложни обстановки и хора. в случай че нещо ни тревожи - да потърсим диалог, да се изясним, да потърсим решение. Щастливите хора не оставят нещата на самотек и да се оправят от самосебеси, не си затварят очите, а самоуверено напред се пробват да ги преодоляват, тъй като знаят, че по този начин ще стане бързо, даже да е трудно.

Грижат се за тялото си. Щастливите хора знаят, че физическото чувство е доста по-важно и то основава и психическото. Дали е спорт, танци, вървене в планината, те се поддържат във форма, тъй като добре осъзнават какъв брой е приятна умората и какъв брой рафиниран може да е човек след физическо натоварване. Те внимават какво ядат, тъй като знаят, че храната е здраве, а хубавата фигура и чувство идват в крепко тяло.

Те са благи без причина. Когато човек се усеща убеден, благополучен, в положително въодушевление, той е благ даже с непознатите. Обноските и любезността са прелестно отношение, което не ни коства никакво изпитание, само че от гняв, гладно его и свръхсамочувствие ние се държим студено, дръпнато, жестоко. Щастливият човек не може да е кадърен на това. Това положение му е непознато.

Да бъдеш благополучен е въпрос на избор. Човек самичък избира отношението си към света и към самия себе си, без значение какво се случва.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР