Има хора, които напомнят, че възрастта няма значение. 97-годишната германка

...
Има хора, които напомнят, че възрастта няма значение. 97-годишната германка
Коментари Харесай

Силата на духа: 97-годишна гимнастичка впечатлява света с уменията си


Има хора, които припомнят, че възрастта няма значение. 97-годишната германка Йохана Куас потвърждава, че силата на духа предопределя наличието ти в света.

През 2012 година тя е сертифицирана от Световните върхове на Гинес като най-възрастната дейна гимнастичка на планетата.

През годините Куас има трайно наличие в мрежата и притегля милиони хора с клиповете с упражения, които разгласява. Дава мощна поръчка за неостаряващата си персона със комбиниране на пода и извършения на успоредка на шампионат на майсторите през 2012 година



Носителката на „ Оскар “ Виола Дейвис споделя, че Йохана Куас е нейният нравствен боец.

Тя е родена през 1925 година. Започва да тренира от ранна възраст, а на 10 година към този момент се показва и спортно.
View this post on Instagram



През по-голямата част от живота си обаче Йохана е треньор по гимнастика, по-активно се занимава и с хандбал. Завръща към спорта, с който е почнала, едвам на 56 години.
View this post on Instagram



През 2015 година тя е отличена с премия от Международната зала на славата на гимнастиката. През 2018 година се отдръпва от съревнование поради скъсано сухожилие на бицепса.
Това обаче не я отхвърля от креативните ѝ моментите на интензивност.

Куас продължава да споделя невероятните си умения. Сред тях изключително впечатляващо е способността ѝ да стои на главата си. Възрастната жена има и забележителна еластичност.

В профила си в Инстаграм тя демонстрира извършения с топка, катерене по въжета, разпъване на парапет, правене на свещ и каране на колело. Сред дейните и занимания са и грижите ѝ за градината и домашните ѝ кучета, както и туристическите преходи.
View this post on Instagram



Любовта към гимнастиката на Йохана я свързва и с огромната обич в живота ѝ. През 1963 година тя се омъжва за треньора Герхард Куас, с който имат три деца.

През 2016 година на 90-годишна възраст спортна дама сбъдва една от фантазиите на живота си - скача с парашут от височина към 3000 метра. Тогава тя посвещава скока на кралица Елизабет Втора, която през същата година също отбелзва своя 90-годишен празник.

Партньор на Куас в тандемния скок тогава е олимпийският медалист по гимнастика Еберхард Гингер.

" Правя гимнастика единствено два пъти в седмицата, само че всеки ден отделя по час за някакъв различен спорт - плуване или интензивно вървене ", споделя Йохана при вписването ѝ в върховете на Гинес. Като собствен обичан апарат тя дефинира успоредката.

През годините тя резервира тези свои занимания, също по този начин върви на сауна и постоянно се радва на слънчевите лъчи.

" Нямам терзания за здравето. Тялото ми е тренирано до степен, че се усещам удобно в придвижванията, които върша ", споделя още тя.

Все още никой не е лишил купата ѝ. Усмивката на лицето ѝ също остава. Има и спомагателен бонус - за разлика от младите си колежки тя не съблюдава диети, а хапва колкото си желае.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР