Има хора, които като ги погледнем, първият въпрос, който ни

...
Има хора, които като ги погледнем, първият въпрос, който ни
Коментари Харесай

8000 калории, два килограма ориз и няколко пържоли - как поддържа форма Хафтор Бьорнсон

Има хора, които като ги погледнем, първият въпрос, който ни изниква в съзнанието, е с какво се хранят. Някой - тъй като като че ли нищо не ядат, а други - тъй като наподобяват като че ли и теб ще хапнат на закуска. Е, Хафтор Бьорнсон сигурно е от втория тип.
 Хафтор Бьорнсон и тежката вест за загубата на второто му дете от брачната половинка му Келси
Тежката загуба за Хафтор Бьорнсон

Тъжен и тежък миг за артиста от Game of Thrones

35-годишният исландски силов спортист и артист от Game of Thrones има повече от впечатляваща физика, която си желае сериозна поддръжка. Той е висок 206 см и тежи цели към 190 кг. Затова ни е в действителност забавно какво количество храна приема всеки ден.

Бьорнсон разкрива менюто си в YouTube видео, в което изяснява, че има три съществени и три междинни хранения като задачата му е да приема по 8000 калории дневно. А това е много над целесъобразния дневен банкет за мъжете от 2500 калории - само че, въпреки всичко, по-голямата част от тях не са високи и тежки колкото Планината, както е прякорът му.

А през 2018 година когато завоюва купата за най-силния мъж на света, Бьорнсон е консумирал и до 10 000 калории, което е повече от впечатляващо. Той още веднъж съблюдава специфичен режим като част от подготовката си за Arnold Strongman Classic - съревнование, което печели три следващи пъти от 2020 до 2022 година

Актьорът и състезател има няколко значими правила, които съблюдава, с цел да съумява да се оправи с цялата тази храна. Този изяснява, че гледа на яденето като на част от работата си, която просто би трябвало да свърши. А с цел да се нахрани по-бързо, той в никакъв случай не използва смартфона си през това време. Прави го, тъй като когато ядем по-бързо, сме склонни да ядем по-големи количества във времето, в което до мозъка ни стигне сигнала, че към този момент сме сити и не можем да поберем повече.

По-голямата част от калориите, които приема, идват от свински пържоли и ориз в големи количества. На закуска той изяжда 450 г ориз, три яйца, две чаши мляко и половин чаша ягоди. Пие и шейк от скир, портокалов сок и боровинки.

Скоро по-късно идва време и за втората " закуска ", която се състои от огромна пържола, още съвсем две чаши ориз, едно авокадо и половин чаша зеленчуци. На обяд хапва отново същото, без авокадото, само че с още един шейк. За междинни закуски хапва банани, мляко или сандвичи с конфитюр и фъстъчено масло.

Вечерята несъмнено е най-впечатляваща. Всяка вечер артистът яде цялостен кг ориз, още една огромна пържола и половин купичка фасул - почти към 1300-1400 калории. А преди да си легне още веднъж си похапва - същото количество ориз, още една пържола, малко зеленчуци и едно авокадо.

Бьорнсон приема и огромни количества вода, електролити и витамини, които са значими за физиката му. Пие и по 300 мл кафе дневно. А след всяко хранене прави най-малко 10 минути леки извършения и се потапя в ледена вода, което, по думите му, доста подкрепя метаболизма на всичко, което е изял преди малко, написа Daily Mail.

Хафтор споделя във видеото си, че неговия баща Бьорн Рейнисон се грижи за менюто му всеки ден. Понякога то варира леко, с цел да откри в него място за някои от обичаните си храни - сладолед, пица, бургери и суши.  " Няма нищо по-скучно от това да ядеш храна, която не харесваш ", не крие Бьорнсон, само че не се и оплаква.

За разлика от хранителния си режим, артистът от Game of Thrones избира да пази в загадка тренировките, с които се приготвя за следващото съревнование. Не е загадка обаче, че върховото му достижение е клек с 453 кг, което е повече от четири пъти повече от това, което междинният човек може да вдигне.
 Дуейн Джонсън, Хафтор Бьорнсон и поканата на Скалата към Планината за взаимна подготовка
Поканата, която Скалата насочи към Планината

Това би било чудовищно...

Успява да вдигне и впечатляващите 250 кг на преса от лег, само че прави сериозна травма и раздира гръдни мускули, което за известно време го изкарва отвън строя. Но сега Хафтор Бьорнсон е още веднъж в най-хубавата си форма и подготвен за върхове.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР