Има голяма вероятност да спрем да носим бойното си дежурство

...
Има голяма вероятност да спрем да носим бойното си дежурство
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Има голяма вероятност да спрем да носим бойното си дежурство над страната

Има огромна възможност да спрем да носим бойното си дежурство над страната. Това сподели на брифинг пред публицисти военният министър Димитър Стоянов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “.

Бяхме изготвили стратегия за модернизиране на Българската войска, включваща 13 плана. " Тя не беше импортирана в Комисия по защита и не беше прегледана от Народното събрание. След 3 години, интервал в който загубихме 10 млн. $, да сключим контракт с Федералния запас на Ню Йорк и да открием сметка, по която да се внасят всички финансови средства за всички интернационалните контракти със Съединени американски щати “.

Открихме набирателна сметка, в която за първи път останаха 170 млн. лева Тези средства бяха върнати към Централния бюджет и остават разполагаем на Министерство на защитата, с цел да бъдат употребявани за рационализация на Българската войска, добави Стоянов. " Вече сме на идващия стадий за даване на оферта за рационализация на сухопътни войски. В момента се вършат оценки за увеличението на потенциала на танковете, които да могат да бъдат осъвременени в българската войска.

Димитър Стоянов добави, че във Военноморските сили са били подписани 3 контракта, осигуряващи доставка на въоръжение за новите многофункционални патрулиращи кораби.

Военновъздушни сили беше подписан контракт за втори транш Ф-16, добави Стоянов. " През месец октомври бяха открити първите строителни площадки за подготовка на инфраструктура за приемане на новия изтребител на това летище “.

Продължаваме подготовката на документите за рационализация на Българската войска, съобщи военният министър. " Трябва да бъдат направени планове за неструктурирани планове на летище граф “Игнатиево ", там закъсняваме с две години. Поставили сме период доникъде на 2024 да бъдат завършени тези планове “.

За двата мотора за МиГ-29, Стоянов изясни, че имаме предоставени от Полша. " Единият го приехме без забележки, а другият има потребност от спомагателни ремонти. “

На въпрос по какъв начин ще бъдат финансирани новите покупко-продажби без бюджет, министър Стоянов отговори: " Процесът е извънредно дълъг. В момента вършим нужната подготовка и набиране на информация. Първо, придобиваме информация и по този начин научаваме кое, по какъв начин и къде се създава. След това желаеме оферта, в която има конкретика с числа. След това желаеме контракт и се прави план за внасяне в Народното събрание за капиталови разноски. В момента сме на стадий на искане за даване на информация. Дори утвърдени, 4-те контракта, заплащанията не могат да бъдат осъществени в границите на една година. По тази причина желаеме разсрочване на заплащанията в границите на 10 години. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР