Има голяма разлика между цените на горивата при големите вериги

...
Има голяма разлика между цените на горивата при големите вериги
Коментари Харесай

Как си определят цените търговците на горива

„ Има огромна разлика сред цените на горивата при огромните вериги бензиностанции у нас и в международен мащаб. В началото обяснението беше, че това се дължи на обстоятелството, че са били заварени с огромни количества горива на високи цени. Впоследствие обаче цените не спаднаха фрапантно “, това съобщи Симо Симов от Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Според него една от аргументите за това е, че е имало забележителен спад на потреблението и поради това не е имало по какъв начин цените да бъдат свалени.

„ В същото време обаче, от нашата асоциация успяхме да реагираме бързо и предложихме доста по-адекватни цени на пазара “, сподели още той пред Нова телевизия.

„ Не всички търговци на горива са тромави в маржа на цените “, счита Георги Тенев от Асоциацията на търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

„ Фокусираме се върху оптималната цена, само че доста ниската цена също е нездравословна за пазара. За да стигне горивото до нас, то изминава своя път и генерира спомагателни разноски. Редно е да си зададем въпроса освен за какво има извънредно високи цени, само че и извънредно ниски “, безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР