Има голям натиск зърното да бъде изнесено, заяви вицепремиерът Зърното се

...
Има голям натиск зърното да бъде изнесено, заяви вицепремиерът
Зърното се
Коментари Харесай

Василев заплаши: Ако КЗК не се сезира за цените на бензина и олиото, сменяме членовете й

Има огромен напън зърното да бъде изнесено, съобщи вицепремиерът

Зърното се купува на борсата, а не с публични поръчки да се чака половин година. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по БНР.
Танева (бившият министър на земеделието, която бе участник в радиоразговора преди него - б.р.) е обезпокоена, че нейни другари няма да могат да натрупат облаги, нападна той. Прави се покупката от "Сортови семена " през борсата, разясни Василев.
В България има два пъти повече зърно, в сравнение с ни би трябвало за самун, брашно и фуражи. Има доста огромен напън това зърно да бъде изнесено. Ще продължи допустимо най-дългата процедура на инспекция по границите и това ще трае, до момента в който не осигурим зърното. Можехме да потъпим по-грубо, да забраним износа, както направиха други страни. Ако забележим, че не може да се обезпечи продоволствието, можем да пристъпим и към това, съобщи вицепремиерът.

Ние виждаме неоправдани нараствания на олиото и това е синхронизирано с медийно отразяване, както беше с бензина и младежкото ГЕРБ. Така и с олиото, пускаха се фотоси от селски магазини, че е станало 6 лв., а то в огромните е 3 лв.. Очаква се това да е и с брашното. За олиото не мога да кажа кой ги провежда, само че в селски магазини демонстрираха фотоси на високи цени на олиото.

Сезирахме Комисията за защита на конкуренцията за бензина, приготвяме за олиото. Ако не се сезира, ще мислим дали това е подобаващият състав, загатна за смени Василев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР