Има филми и сериали, които никога няма да се променят

...
Има филми и сериали, които никога няма да се променят
Коментари Харесай

Лора Палмър всъщност е Хейзъл Дрю – истинската история зад Туин Пийкс

Има филми и сериали, които в никакъв случай няма да се трансформират и постоянно ще бъдат употребявани като извор за ентусиазъм за идващите генерации. Едва ли има човек, който през 90-те години да не е гледал сериала „ Туин Пийкс “.

По това време всеки искаше да разбере кой в действителност умъртви Лора Палмър. Освен това можем да заявим, че в България към момента нямаше задоволително забавни сериали и откакто Българска национална телевизия беше един от главните извори на кино, то значително зрителският интерес се повишаваше до допустимо най-високото равнище.

Има и още една забавна детайлност – историята на Туин Пийкс е по автентичен случай. Изключваме паранормалните феномени. Преди повече от 100 години, убийството на Хейзъл Дрю ще накара жителите на малко градче да се чудят кой е кадърен да извърши сходно закононарушение. Синеоката руса млада дама е открита в Тейл Понд на 7 юли 1908 година Въпросната локация се намира покрай Санд Лейк, като най-голямата забележителност и популация по това време е Трой, Ню Йорк.

 Дейвид Линч

По това време инспекторите ще разпитат фамилията ѝ, ще се поинтересуват от фамилията, тайните ѝ обожатели и всеки, който по някакъв метод е съумял да срещне момичето, преди да бъде убито. Пропускат се единствено двама души – републиканци с доста съществено въздействие в града, прочут повече с корупцията си, в сравнение с с някакво богатство. Един цялостен век по-късно, хората не престават да се чудят какво в действителност се е случило.

Няколко десетилетия по-късно даже Дейвид Линч и Марк Фрост ще стартират да мислят хрумвания за сериал – тайнственост, който да грабне вниманието на феновете. Двамата се сещат за именитата история и вземат решение, че могат да прибавят още доста, с цел да основат един забавен феномен в киното. Точно това се получава. Има предания, че духът на Хейзъл обикаля в гората нощно време и чака килъра ѝ да бъде разпознат, с цел да може най-сетне да получи покой.

И по този начин Фрост и Линч стартират да работят върху своя сериал. Използват историята на Дрю и по-късно стартират да надграждат, като е явно, че ще се концентрират върху Лора Палмър. През 1990 година този сериал ще бъде пуснат в ефир и в границите на няколко епизода ще се трансформира в една нова ера за киното. По това време излиза наяве, че Хейзъл е жертва на едно скрито общество, което господства зад кулисите много дълго време – въпреки всичко към век никой не може да каже какво в действителност се е случило с този човек генерално.

Интересното е, че даже убийството на Лора Палмър се взема решение на финала в сериала, само че не и това на Хейзъл Дрю остава тайнственост и то за много дълго време. На този стадий се счита, че има книга, която може да уточни най-сетне главните причинители. Все отново не е изключително елементарно да се открие дело, което е на повече от 110 години и да се прегледа цялото обвиняване.

В нощта на убийството, двамата създатели споделят, че има група младежи, които разпъват своята палатка покрай езерото, където по-късно ще се открие тялото на Хейзъл. Плановете им са да ловят катерици, да пият и да се забавляват. На идната заран едно от момчетата ще открие, че нещо доста необичайно плава във водата – тяло с лице във водата и ръце изпънати напред.

Момчетата теглят натрупа на брега, до момента в който други тичат, с цел да извикат полицията. Едно от тях ще си спомня, че лицето е замръзнало във водата, разкривайки грозното лице на болката. По това време даже бащата на Дрю не може да бъде сигурен, че това в действителност е неговата щерка. Едва на идващия ден са открити нейната брошка и игла за шапка.

По това време правосъдните лекари от 1908 година ще преценяват, че това най-вероятно е самоубийство, само че малко на брой имат вяра на тази версия. Харизматичната и млада хубавица не може да се оплаче от вниманието на мъжете. Макар и единствено на 14 години, тя постоянно е била наемана да работи като домашна прислужница за някои от по-заможните мъже.

Томас Хислоп е един от касиерите на града, който напуща работата си след финансов скандал, Джон Тюпер е вторият – един от високите фрагменти в асоциацията на минното дело. Работейки в тези домове, Хейзъл несъмнено може да се похвали с много рискова работна позиция, само че също по този начин и с информация, която рядко може да се чуе от други стени.

Нейните доходи са приличните 4.50 $, с които да си купи по-специални рокли, шапки и даже кубински обувки на висок ток, които са доста комфортни за танцуване. Обича да пазари, обича да наподобява красиво и даже да вечеря в някои от тузарските заведения за хранене. Въпреки това е ясно, че нейният живот не е тъкмо толкоз чист, колкото домовете след нея.

Тайните и мистериите към нея са доста, задоволително за написването на най-малко още една книга. Дори нейните родители знаят доста малко за персоналния ѝ живот. След убийството са принудени да отворят тайното и чекмедже с писма и пощенски картички. В него са налични пояснения в обич от редица обожатели, като някои са даже притеснителни, демонстрирайки една цялостна фикс идея.

В друго шкафче са открити сметки, фотоси и други следи, които могат да покажат, че Хейзъл в действителност е живяла доста добре, въпреки и нейното семейство да не може да се счита за заможно. Сред всички изброени артефакти са предоставени и медикаменти за провокиране на месечен цикъл – френски са по националност – като същите могат да се употребяват и за преждевременно раждане.

Интересното е, че когато стартира нейното следствие за ликвидиране, всички са с доста мощни връзки с републиканците, затова може да се счита, че през цялото време няма да се стигне до никакъв резултат.

Поради натиска от обществото, множеството проверяващи са принудени да стартират да взимат показания и да търсят информация по отношение на случилото се. Дори и откакто двама очевидци дават някаква подробна версия по отношение на протичащото се – резултат няма. Уилям и Елизабет Хофей споделят, че са пътували със своята колесница около езерото през нощта на 7 юли, когато са забелязали друга карета.

Тя е била много първокласна и непозната за този регион. Помислили са си, че това са някои градски хора, които идват, с цел да се полюбуват на природата и по-късно ще продължат. Кочияшът обаче се завърта в другата посока, с цел да не огледа хората, които го подминават. Когато двойката се обръща, с цел да огледа непознатите още веднъж, от другия завършек на брега се появява друга фигура.

По-късно ще стане ясно, че тъкмо там ще бъде открито тялото на Хейзъл. Полицията в никакъв случай не проверява тези показания. Най-накрая детектив Пауърс ще научи името на въпросния файтонджия – Фред Шчатзле. Същият работи в погребалното бюро и се оказва, че навръх 6 юли е получил молба да отиде с катафалката си до другар на име Уилям Къшинг.

При разпита излиза наяве, че Къшинг просто е желал превоз до езерото в нощта на убийството, само че не е носил нищо със себе си. Семейството не съумяло да разпознава обвинените в този миг. Все отново никой не им демонстрира даже фотография. Дори и откакто вестникът разгласява материал по отношение на евентуалните обвинени, фотоси още веднъж няма.

Днес най-силната доктрина, даже за проверяващите е, че Хейзъл е била убита точно от Уилям Къшинг и Фред Шчалтце, които са наети, с цел да изпълнят тази задача. Поръчката най-вероятно идва от някой висок пост, като не се изключва и желанието на младата хубавица да изнудва някои от своите работодатели, разкривайки същинската им работа и някои от мръсните им секрети.

Смята се, че младата дама е била държанка и на двамата си работодатели, като в един миг е почнала да чува информация, която я прави доста по-опасна. Странното е, че локалната партия даже не преглежда случая като сензация и се стреми да потули всичко. През всички тези години е ясно, че най-вероятно е имало доста мотивация за проверяващите да потулят случая и просто да подвигат плещи.

Що се отнася до единствените обвинени, най-вероятно излиза наяве, че те също ще получат защита за услугата си. Истината е, че убийците в действителност съумяват да реализират своето – въпреки всичко никой няма да разбере какви са тайните на Хейзъл.

След много дълго разглеждане на архивите, двамата създатели пишат своето умозаключение и считат, че няма други по-подходящи за обвиняването. Що се отнася до самата Хейзъл, тя несъмнено съумява да завоюва вниманието на аудиторията, тъй като приживе е фантом, а по-късно е вековна звезда.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР