Има еволюция във втория служебен кабинет на Радев и тя

...
Има еволюция във втория служебен кабинет на Радев и тя
Коментари Харесай

Професор: Имиджът на Радев зависи от кабинета

" Има еволюция във втория длъжностен кабинет на Радев и тя е обвързвана с насъбрания опит и със декларираната към този момент политическа позиция и с упованието за идните парламентарни, само че и президентски избори ". Този коментар направи пред БНР политологът проф. Румяна Коларова, учител в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. 

Според нея служебното държавно управление ще взе участие интензивно в предизборната акция за президент на страната:

" Нагласите на гласоподавателите към президента Румен Радев ще се образуват и вследствие на отношението, което хората ще си изградят към служебния кабинет. Държавният глава е титулярът на това държавно управление, а не назначеният от него длъжностен министър председател. Служебният кабинет би трябвало в доста огромна степен да се преценява с персоналната воля на президента и да отразява персоналните му позиции ".

" Различни са политическите обстановки, само че този длъжностен кабинет ще би трябвало да ръководи и Covid рецесията и икономическите и обществени проблеми, подбудени от нея.... Макар че политическите съперници на Бойко Борисов споделят, че има неуспех, във връзка с ръководството на пандемията може да се каже, че българското държавно управление се оправя релативно добре ".

По думите ѝ методът, по който бяха разисквани и гласувани измененията в Изборния кодекс, не е бил в тона на концепцията за общ фронт против ГЕРБ:

" Не ми се желае да имам вяра, че вследствие на еднодневни старания на недобре проведено парламентарно болшинство ще се стигне до ерозия на фундаменталния за българската народна власт развой - изборния. ... Факт е, че изборният развой подсигурява промяна на ръководещите. Има поява на нови партии, изчезват остарели, има и промяна на ръководещите.... Като цяло, резултатите от изборния развой в България са демократични ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР