Има една мъдра източна поговорка, която гласи: Направете сто крачки

...
Има една мъдра източна поговорка, която гласи: Направете сто крачки
Коментари Харесай

Вълшебната точка Юн-цюан – вашият защитник срещу старостта, умората и болестите!

 Има една мъдра източна сентенция, която гласи: „ Направете 100 крачки след хранене – и ще живеете 100 години “. В античен Китай са правили прилика сред краката и корените на дърветата.

Точно както живото, растящо дърво се нуждае от мощна коренова система, по този начин и краката, които обезпечават опора и опцията за придвижване на тялото, би трябвало да бъдат и надеждни.

Ползи за здравето

Чрез краката се реализира обменът на виталната сила сред тялото и земята. Освен това, точно в тази област на тялото са съсредоточени специфични точки, които транслират положението на нашите вътрешни органи.

За да не боледувате, да бъдете енергични, да забавите неизбежния механизъм на стареене и да удължите пълноценния си и деен живот, е значимо да акумулирате несъмнено количество витална сила в тялото и да осигурите вярното му кръвообращение.

Необходимо е да се научите по какъв начин да дишате през точките Юн-цюан. Тези точки се асоциират с „ вратите “, през които силата на живота се попълня и усъвършенства посредством силата на нашата планета.

Поради погрешно определени обувки, липса на възможност  да се върви необут по естествени детайли (те включват пясъка, камъчета, раковини), затънал метод на живот, се развива неправилна походка. А това се отразява отрицателно на общото здравословно положение и появяването на характерни болести.

В резултат на това силата може даже изцяло да се блокира, което предизвика болести на тазовите органи, бъбреците, гръбначния дирек, разширени вени, отмалялост, депресивни положения и други

Затова е толкоз значимо да преоткриете точките Юн-цюан, да възстановите пълноценното доставяне и придвижване на сила в краката и в цялото тяло.

От антични времена е признато да се смята, че в случай че 10 пъти преди лягане упражните напън върху точката Юн-цюан, това ще ви подсигурява дългоденствие.

Точката Юн-цюан е ситуирана във вдлъбнатината в центъра на стъпалото, която транслира положението на бъбреците. Ако свиете пръстите си, на стъпалото сред двете страни на стъпалото ще се появи хлътналост – тъкмо там се намира Юн-цюан.

Стимулация на Юн-цюан е нужна при:

Критични ситуации  като кома, загуба на схващане, последствия от безоблачен удар, инсулт, епилептичен пристъп.
Задух, кашлица.
Липса на баланс сред сърцето и бъбреците: безпокойствие, бодърствуване, сърцетуптене, потиснатост.
Заболявания на гърлото: проблеми с гласа, болки, кръвотечение от носа.
Жълтеница, диария, мрачно жълта урина, незадържане на урина, задържане на урина, захарен диабет.
„ Душевни болести “, деменция, нервност, нестимулиран яд.
Други положения: болежка в теменната зона на главата, настинки, съпроводени от висока температура.

Редовният масаж на тези точки ще помогне за стабилизиране на положението.

Масаж на Юн-цюан

В акупресурата и по-точно при самомасажа, необятно се употребява напън с един пръст (без значение с кой). Натискът върху точката се прави с леко огънат пръст, с цел да се направи процедурата допустимо най-безболезнена. След това бързо се вършат колебателни придвижвания в самата точка, като в същото време не се движи кожата. Ако почувствате остра болежка – това е сигнал, че натискът би трябвало да бъде отслабен.

При акупресура е належащо да се натиска задоволително мощно, до момента в който се усети слаба болежка.

Ако няма изразена болежка или кожата на това място е отпусната, в случай че след напън дълго време остава хлътналост, не трябва да масажирате точката (в противоположен случай съществува риск от отрицателни резултати върху така и така слабите функционалности на бъбреците).

Можете да масажирате точките Йонг Куан посредством кръгово придвижване на палеца или да разтривате ходилата с дланта на ръката си.

Друг метод: интензивно разтрийте ръцете една с  друга, до момента в който се затоплят, по-късно приложете междинните елементи на дланите към стъпалата в зоната на локализация на точките  Юн-цюан.

Ако се занимавате с интелектуална работа, масажирането на посочената точка ще облекчи умората и ще ви възвърне бодростта.

Юн-цюан контролира възприятието на боязън. Ако постоянно изпитвате това възприятие или имате значим диалог или среща, залепете лепенки на краката си по този начин:

Необходимо е да вземете елементарен лейкопласт с пипер, по-точно, парче с размери 1,5х1,5 см и да го залепите към тази точка. Това би трябвало да се направи и на двата крайници. Пластирът ще загрее точката и ще ви успокои.

Овладяването на този масаж е напълно просто. Основното е вярно да определите мечтаната точка на стъпалото. Масажирането ще ви помогне да подобрите здравето си и да се избавите от доста проблеми със здравето.

Пълноценната циркулация на виталната сила ще насити тялото ви със мощ и жизненост. При това отрицателните признаци ще станат по-слаби и чувството за наслада от живота ще се завърне. Практикувайте масаж на Юн-цюан и скоро ще забравите пътя до аптеката.

* Статията е предопределена единствено за просветителни и познавателни цели и не са сурогат на професионални медицински препоръки, диагноза или лекуване. Винаги се консултирайте с вашия доктор по всевъзможни въпроси, които могат да зародят във връзка с здравословното ви положение.

econet

Вашите заболявания, нещастни случаи, завист и неодобрение от живота, са провокирани от отрицателните стратегии, конфигурирани в главата ви!

Всички ваши заболявания, нещастните случаи, които ви  застигат, неприятното ви здраве, злобата и недоволството ви от живота, са резултат от осведомителни токсини и замърсители, които са проникнали в главата ви.…

Цялата публикация

Езотерика: Ето тези неща изсмукват безмилостно силата ви!

 

Прости ежедневни аргументи за умората и заболяванията, които ви преследват! Работният ден е приключил, прибирате се вкъщи и падате на  дивана без сили. Къде е  виталната сила, която ви…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР