„Има една добра новина – това, че ще получим такава

...
„Има една добра новина – това, че ще получим такава
Коментари Харесай

На ген. Атанасов му писна от закачките между Кирил Петков и Слави

„ Има една добра вест – това, че ще получим такава солидна финансова поддръжка е доста сериозна глътка въздух за българската стопанска система. Очакванията на Европейската комисия (ЕК), а и на българските жители е да има промени “, това съобщи в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия съпредседателят на „ Демократична България “ (ДБ) ген. Атанас Атанасов във връзка Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Попитан дали има изискване от Европейска комисия да ободри ПВУ, само че при изискване, че България промени позицията си за Република Северна Македония (РСМ) той съобщи:

„ Аз не знам за такова изискване. Нито някъде е вписано такова нещо. Натрапчиво се пуска версия, че задкулистно се случва нещо. Не, освен това ръководство всичко се случва в българския парламент. Да, разбираме, че има разискване на тематиката „ Македония “, само че виждате какъв брой са разнопосочни позиции. Лично аз съм доста прочувствено обвързван с Македония, моето семейство е дал кръв за Македония. Ако стартира спор всеки ще си каже какво мисли, само че до момента виждам, че в Народното събрание няма единодушие по въпроса “.

По думите му има две доста значими тематики за разискване – войната в Украйна и Република Северна Македония.

„ Явно би трябвало да бъдат вземани тежки решения, когато му пристигна времето “, сподели съпредседателят на Демократична България.

Попитан за поста на водача на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов, в който той споделя, че има външен напън върху премиера Кирил Петков да заобиколи това съглашение с РСМ и да отхвърли ветото на България без никакви условия, ген. Атанасов съобщи:

„ Върху мен никой не е оказвал напън. Питайте премиера дали има напън върху него.

В никакви срещи с представители на непознати страни тази тематика не е обсъждана. Аз най-малко не знам за такива. Питайте Слави Трифонов. Защо дълбаем по тази тематика. Преговори не са водени! Точка! Точка по този въпрос! Като му пристигна времето тогава, в случай че му пристигна времето “.

„ Очертават се апокалиптични картини – имало земетресения в обединението! Няма такова нещо. Има разногласия и конкуренция “, добави той във връзка трусовете в кабинета „ Петков “.

„ Има болшинство в Народното събрание да даване на военна помощ на Украйна. Сигурен съм, че това решение ще бъде подкрепено “, сподели Атанасов и добави:

„ Важното е символно да бъде взето решение България да поддържа жертвата в тази война! “.

По думите му има с какво като военна мощност да помогнем на Украйна.

„ Ако Народното събрание вземе решение, изпълнителната власт – поради това се споделя изпълнителна, би трябвало да го извърши “, съобщи Атанасов във връзка думите на вицепремиера Корнелия Нинова, че тя няма да подпише сходно решение.

За това би трябвало ли да бъде изгонена съветската посланичка от България Елена Митрофанова той сподели: „ Тази тематика е на своя край. Въпрос на време е това да се случи “.

За абсурда от вчерашния ден, че говорителката на кабинета „ Петков “ Лена Бориславова изиска оставката на шефа на Националната следствена работа (НСО) ген. Емил Тонев, Атанасов отсече:

„ На ход е президентът по този въпрос. Правителството взе своето решение, така че дано се произнесе президентът “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР