Има две основни причини за военните преврати в Африка и

...
Има две основни причини за военните преврати в Африка и
Коментари Харесай

Фидан: Чуждата намеса е причина за военните преврати в Африка

Има две съществени аргументи за военните преврати в Африка и една от тях е задграничната интервенция на империалистическите сили, съобщи въшният министър на Турция Хакан Фидан, като изясни, че страната му ще продължи да реализира разговора с Африка въз основа на съдействие и съвместен интерес, заяви " Сабах ".


" Веригата от военни преврати в Африка провокира подиуми, които не желаеме да виждаме през последните години. Има две съществени аргументи за това ", съобщи Фидан на конференция с гостуващия алжирски външен министър Ахмед Атаф в Анкара.

Фидан съобщи, че рецесиите, произлизащи от неуспехите на тези африкански страни във връзка с превръщането им в страна след приемането на самостоятелност, са една от аргументите. " Втората причина е задграничната интервенция и политиките и някои способи, които редица империалистически сили организират в Африка ", сподели Фидан, без да конкретизира.

" Искам да ги опиша в детайли, само че, както знаете, има толкоз доста разбори, написани по тях ", добави той. За разлика от тези имперски сили, политиката на Турция в Африка се основава на съдействие и съвместен интерес и това се прави оценка доста високо от страните на континента, акцентира Фидан.

" Те правят оценка, че нямаме империалистическа стратегия ", добави той.

От своя страна, на въпрос по отношение на неотдавнашния боен прелом в Нигер, Атаф още веднъж съобщи, че страната му е срещу военното решение на казуса. " Видяхме болката и сълзите в Либия след непознатата интервенция. Тези, които се бяха намесили, към този момент напуснаха Либия. Но ние в този момент страдаме ", сподели той.

На двустранния фронт външните министри на Турция и Алжир разискаха връзките и наличието на идната среща на Съвета за стратегическо съдействие на президентско ниво.

" Основната ни цел беше да подготвим наличието и решенията, които ще бъдат взети на втория стратегически съвет за съдействие на високо ниво, който ще се организира под управлението на президента на двете страни ", съобщи Фидан. Очаква се стратегическият съвет да се организира през идващите месеци в Алжир. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР