Има два варианта за възстановяване на Княжевския лифт, като и

...
Има два варианта за възстановяване на Княжевския лифт, като и
Коментари Харесай

Фандъкова: Има два варианта за възстановяването на Княжевския лифт

Има два разновидността за възобновяване на Княжевския въжен превоз, като и при двата не е нужна смяна на Плана за ръководство на Витоша. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова. Работният проект е обрисуван с министрите на екологията и земеделието господин Димитров и госпожа Танева, както и представители на министерство на спорта и Столичния общински съвет, съобщи градоначалникът.

" За мен персонално възобновяване на Княжевския въжен превоз в обозрими периоди е предпочитана задача ", акцентира Фандъкова.

" Първият вид, по който ние с основния проектант на София арх. Здравков работим, е възобновяване на лифта, като се употребяват съществуващите фундаменти. Това е най-бързият вид. При него не е належащо нито разработване на профилиран обстоен проект, нито смяна в проекта за ръководство на парка ", изясни тя.

" Вторият вид е възобновяване на лифта с смяна на местата на някои от стълбовете, което е предлагането на притежателя „ Витоша ски “. Този вид изисква разработване на профилиран обстоен проект, чиято процедура реалистично би лишила към 2 години ", добави кметът.

" Първият вид, по който ние вървим в последната година, икономисва най-малко 2 години на софиянци. Убедени сме, че ново съвременно оборудване може да стъпи на съществуващите фундаменти. Това е мнението на специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия и на задгранични компании, за което поискахме и самостоятелна експертиза. "

" Днес направихме доста добра съгласуваност сред екипите на всички държавни и общински институции, от които зависи възобновяване на лифта. Така че периодите от наша страна да бъдат оптимално къси. Надявам се, че притежателят на лифта ще е съпричастен към напъните ни, тъй че да потвърди заявката си, че желае да възвърне Княжевския въжен превоз ".

" Инициирах днешната среща на всички институции, които имаме отношение към естествен парк „ Витоша “, поради зачестилите претенции в последните седмици за смяна на проекта за ръководство на естествен отново „ Витоша “. Общото ни мнение е, че възобновяване и на Княжевския, и на Драгалевския въжен превоз е допустимо без изменение на проекта на парка. Изменение ще е наложително, в случай че се желае удължение на лифтовете. Всички, които наблюдават тематиката знаят, че това би лишило години, до момента в който софиянци се нуждаят от работещи решения в къс период. Уверена съм, че възобновяване на Княжевския въжен превоз може да се случи в обозрим период, с което и притежателят му би потвърдил на процедура своята ангажираност ", акцентира още Фандъкова.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР