Има дисбаланс в сектор Земеделие и той трябва да бъде

...
Има дисбаланс в сектор Земеделие и той трябва да бъде
Коментари Харесай

Нинова за вноса на украинско зърно: Предадоха националния интерес

Има дисбаланс в бранш " Земеделие " и той би трябвало да бъде решен с държавна поредна политика, като средствата се разпределят по-разумно за обособените сектори в земеделието. Това съобщи по БНР лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

Тя още веднъж повтори позицията на партията, че по-голяма част от дотациите би трябвало да се преразпределят към произвеждане на български плодове, зеленчуци, мляко и месо. Твърде доста и европейски, и национални средства се отделят за зърнопроизводство, счита водачът на Българска социалистическа партия. 

Нинова удостовери, че оценката на партията е за изменничество на националния интерес по отношение на решението да не бъде продължена възбраната за импорт на селскостопански артикули от Украйна. Според нея това е станало с неразбираеми аргументи. Тя е безапелационна, че е неистина изказванието, че това ще намали цените на храните, хляба и хлебните произведения: 

" Цените няма да се понижат. Социален резултат няма да има от това решение ".

Корнелия Нинова изрази и подозрение, че контролът ще бъде толкоз сериозен, че ще може изцяло да откри дали импортираната пшеница не е рискова за здравето. 

" Започваме да се съмняваме, че става въпрос просто за стопански ползи. Ще задаваме въпроси. Ще следим кои компании ще внасят украинско зърно на ниски цени и дали ще го препродават на по-високи цени, просто с цел да осъществят едни облаги, за сметка на българския народен интерес и българското произвеждане. Без страната и без властта да им разреши това - няма по какъв начин да стане ". 

По думите й митингът става извънредно сериозен и е състоятелен. Лидерът на Българска социалистическа партия заявява, че в случай че протестиращите изискат среща с тях, ще бъде направена такава. 

Тя напомни изявление на Бойко Борисов от през вчерашния ден, в което споделя, че когато е бил министър председател, е дал на зърнарите 30 милиарда лева Нинова пита: " Дали Борисов не употребява справедливите митинги на земеделците, с цел да смъква държавното управление? Просто питаме ".

Според нея би трябвало да се преразгледа решението на Народно събрание и да се върне ветото за украинския импорт. 

За идните локални избори Корнелия Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която има предизборна платформа, претенденти за кметове и листа за общински съветници. Ние сме в цялостна подготвеност, безапелационна бе тя. Според нея няма напрежение в структурите.

" Нашата цел е смяна на модела на ръководство на Борисов и ГЕРБ в общините в последните 12-15 години. Този човек моделът на национално ниво го придвижи на общинско ниво. Като потеглих в акцията, аз обиколих цялата страна и се изумих какъв брой бързо се е върнал страхът от локалната власт ".

Желанието на Борисов от години наред е да прегърне и Българска социалистическа партия, с цел да я задуши, и това продължава и през локалните избори и още веднъж няма да стане, безапелационна бе още Нинова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР