Има данни за нарушения между ръководството на и конкретни лекари

...
Има данни за нарушения между ръководството на и конкретни лекари
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Има данни за нарушения между ръководството на „Медицински одит“ и конкретни лекари

Има данни за нарушавания сред управлението на и съответни лекари и ръководители на лечебни отговорности. Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по.

„ Данните на прокуратурата са събрани от инспекция на Върховната административна прокуратура, която по сигнал на жители извърши инспекция. Данните са задоволителни, с цел да образуваме наказателно произвеждане. Те се държат в писмени пояснения на лица и сигнали, представяни пред медиите”, сподели тя.

Считаме, че тази порочна процедура е довела до действителната опция ИАМО да вземе независимо решение да не сезира прокуратурата за осъществено закононарушение от общ темперамент в границите на 11 случая. И по този начин да се докара до не наказване на вероятни причинители на закононарушения. Това са смъртни случаи в болнични заведения, които са настъпили вследствие на погрешно лекуване, сподели още Арнаудова и изясни, че в някои случаи са установявани големи неточности от шефове на лечебни заведения, само че те са приключвани без да се сезира прокуратурата.

„ Говорим за съществуващи данни, че е имало връзка със чиновниците, които са били изпращани на съответните инспекции. Давани са им инструкции по какъв начин да правят инспекциите и да преправят отчети към протоколи, които към този момент са били написани. Има данни за нарушавания сред управлението на ИАМО и съответни лекари и ръководители на лечебни заведения “, сподели още тя и уточни, че по тази причина и прокуратурата е разпоредила следствие.

„ Категорично казусът се касае за специфичната цел да се облагодетелства съответно лице – в някои случаи лекаря, в някои случая ръководителя на лечебното заведение, в което са установени нарушавания “, изясни Арнаудова.

608 са преписките, които са основани по сигнали на жители, които ревизира прокуратурата. Има несъответствия сред това, което са представяли от ИАМО на Върховната касационна прокуратура, и това, което те сами са качили в уеб страницата си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР