Има бърз начин, който невролозите казват, че ще помогне да

...
Има бърз начин, който невролозите казват, че ще помогне да
Коментари Харесай

Бързо и правилно поставете диагноза инсулт с този тест

Има бърз метод, който невролозите споделят, че ще помогне да се разпознава инсулт, в случай че се случи.

Понякога наподобява, че човек е изпаднал в несъответстващо положение, като че ли е под въздействието на алкохол или неразрешени субстанции, само че това може да е мозъчен кръвоизлив.

Ето какво би трябвало да извършите:

Помолете индивида да се усмихне или да вдигне ръце. Ако не може да направи това, в случай че усмивката се окаже „ изкривена “, в случай че едната ръка се вдигне, а другата - не, неотложно извикайте кола за спешна помощ. Неразбираемата тирада, асиметричното лице също са признаци на инсулт.

За да предотвратите инсулт, би трябвало да следите кръвното си налягане и, в случай че е належащо, да приемате медикаменти, предписани от Вашия доктор. Освен това би трябвало да се научите по какъв начин вярно да реагирате на стресова обстановка и да можете да се отпуснете.

Д-р Комаровски от своя страна отбелязва, че не можете да отидете и да получите разбор, който да покаже дали сте застрашени от ранен инсулт или не. Но можете да изчислите дали сте изложени на риск.

Тютюнопушенето, пристрастяването към алкохола, затлъстяването и неналичието на физическа интензивност могат да предизвикат инсулт и то в млада възраст. Трябва да се отървете от неприятните привички и да коригирате метода си на живот. Освен това е належащо непрекъснато наблюдаване на кръвното налягане и равнищата на кръвната захар, напомнят от Zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР