> ИлюстрацияТежката влакова катастрофа на гара Калояновец се случи на

...
> ИлюстрацияТежката влакова катастрофа на гара Калояновец се случи на
Коментари Харесай

5 г. затвор за помощник-машиниста на злополучния бърз влак София - Варна

 > Илюстрация
Тежката влакова злополука на гара Калояновец се случи на 12 юли 2014 година. Тогава бързият трен София-Варна дерайлира, почина машинистът на влака, 14 души бяха ранени, като петима от тях останаха в старозагорската болница за лекуване. В композицията пътуваха към 160 пасажери. За случая бе упрекнат помощник-машинистът Христо Тиляшев.

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в действие решението от 27.06.2018 година на Пловдивския апелативен съд (ПАС) по в.н.о.х.д. № 525/2017 година Решението е дефинитивно, оповестява БГНЕС.

Във Върховен касационен съд е получено съобщение от прокурор за подхванати дейности по осъществяване на наложеното от съда наказване.

Делото е формирано по тъжби на подсъдимия Христо Тиляшев против решението по в.н.о.х.д. № 525/2017 година на ПАС. С него отчасти, във връзка с размера на наказването, е променена присъдата на Окръжен съд – Стара Загора, с която Тиляшев е приет за отговорен и наказан за осъществено закононарушение по член 343, алинея 4 вр. алинея 3, б. " б “ вр. алинея 1 вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс, т. 1 (нарушаване при ръководство на преносим железопътен състав на разпоредбите за придвижване, като е позволено причиняването на гибел на едно или повече лица и телесна щета на едно или повече лица). Наложеното на подсъдимия наказване е понижено от 6 на 5 години " отнемане от независимост “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР