> ИлюстрацияЧаст от мотивите за изграждането на допълнителни места за

...
> ИлюстрацияЧаст от мотивите за изграждането на допълнителни места за
Коментари Харесай

Отделят близо 1 000 000 лв. от бюджета на Варна за нови паркинги

 > Илюстрация
Част от претекстовете за построяването на спомагателни места за паркиране са, че след завършването на бул. “Левски “ в прилежащите към булеварда сектори са останали необлагородени пространства, които нерегламентирано се употребяват за паркиране на коли. На тези места липсва трайна настилка, което затруднява предвижването на пешеходците и хората с увреждания, поради неосигурената налична среда. Подобна е обстановката и в кв. " Аспарухово “ където след реконструкцията на бул. “Народни будители “ има дефицит на паркоместа за живущите наоколо до булеварда. Паркинг, в този регион, ще бъде построен при бл.51, ул. “Балкапан “.

С реализацията на плана се обезпечат оптимален брой паркоместа наоколо до жилищни блокове и ще се обезпечи безвредно предвижване на живущите в тези региони. Ще бъде положена трайна настилка и ще бъдат построени системи за отводняване на пътното платно. Осигуряване на налична среда за хора в неравностойно състояние също е част от плана.

Съветниците взеха решение нужните средства да бъдат обезпечени от бюджета на Община Варна за 2019 година като обезщетена смяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР