Илюстрация22-годишният А.С., привлечен към наказателна отговорност за възпрепятстване на полицейски

...
Илюстрация22-годишният А.С., привлечен към наказателна отговорност за възпрепятстване на полицейски
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките 22-годишния криминоген, разигравал полицията край Варна

 Илюстрация
22-годишният А.С., притеглен към наказателна отговорност за възпрепятстване на полицейски чиновници да изпълнят отговорностите си и управлявал автомобил в едногодишен период от наказването му по административен ред за ръководство на МПС, макар че е недееспособен, е с мярка за неотклонение " задържане под стража “. С определение на Районния съд е било почетено настояването на Районна прокуратура - Варна на обвинения да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила. Мотивите на обвиняването да желае тази мярка са опцията А.С. да се укрие или да извърши друго закононарушение, заради трайно откритите му незаконни привички.

22-годишният мъж е добре прочут на органите на реда, престъпно проявен е и обвинен по четири досъдебни производства, които са в ход все още под наблюдението на Районна прокуратура - Варна. Освен това А.С. е осъждан два пъти – по член 345 алинея 2 и по член 355 алинея 2 от Наказателен кодекс, като действията, за които е обвинен сега, са осъществени в изпитателен период по предишно наказание.

Мъжът бил арестуван в с. Синдел. При опит за полицейска инспекция на лек автомобил, движещ се в селото, лидерът му не спрял след подаден сигнал със стоп – палка и траял придвижването си. Автомобилът бил последван от полицейска кола в специфичен режим на придвижване с включена звукова и светлинна сигнализация. Въпреки това лидерът му не спрял и траял с опитите да осуети осъществяването на инспекцията. В непосредственост до с. Тръстиково мъжът изоставил транспортното средство и избягал. Предприети били незабавни оперативно – издирвателни дейности, които довели до установяването и задържането му. Проверката посочила, че лидерът е на 22 години, недееспособен е и е управлявал МПС в периода на наложено му административно наказване за същото действие.

Направените информации посочили предходните престъпни прояви на младия мъж, както и обстоятелството, че е осъждан два пъти. На А.С. са повдигнати две обвинявания по член 270, алинея 1 и по член 343В, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Определението на Варненския областен съд, с което е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража “ на обвинения, предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР