илюстрация YouTube/National GeographicСпасителите, все още търсят изчезналата подводница- “Titan, която

...
илюстрация YouTube/National GeographicСпасителите, все още търсят изчезналата подводница- “Titan, която
Коментари Харесай

Остават около 40 часа кислород на подводницата за Титаник

илюстрация YouTube/National Geographic

Спасителите, към момента търсят изчезналата подводница- “Titan ”, която на 18 юни слезе на експедиция до добре познатият липсващ през 1912 година транспортен съд “Титаник ”.

“Titan ” е подводница, формирана от въглеродни нишки и исполин. Дълга е 6,7-метра и тежи 10 432 кг. Способна да се гмурка на дълбочина от 4000 метра, написа.

Плавателният съд се ръководи от американската компания „ Оушън гейт експедишънс “. Разбра се, че  контактът сред кораба и подводницата е загубен  в понеделник- 9:45 часа сутринта. Това е станало  1 час и 45 минути след потапянето ѝ в неделя следобяд, заяви бреговата защита на Съединени американски щати.

Участниците в екипажа са петима, като един го ръководи със специфичен джойстик.

Част от хората на борда е Пол- Анри Наржоле. Той е някогашен комантир на флота във Франция и пилотира подводницата. Директор е на подводните проучвания за E/M Group и RMS Titanic, Inc, и се смята за водещ престиж на мястото на корабокрушението и най-вероятно е отговарял за подводницата по време на гмуркането.

Също по този начин се знае, че пакистанският предприемач Шахзада Дауд и синът му Сулеман са били на борда. Това се разбра от изказване на фамилията им.

Британският предприемач Хамиш Хардинг, прочут като  летец и откривател, също е един от петимата души на изгубения “Titan ”. Преди това пътува до дъното на океана в Маринската котловина – най-дълбокото място в земната кора, и в космоса с аерокосмическата компания на Джеф Бесос.

Всички родственици на петимата от екипажа се молят те да бъдат открити, като се знае, че им  остават към 40 часа О2.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР