илюстрация YouTube/National GeographicПодводница с туристи, искащи да видят останките от

...
илюстрация YouTube/National GeographicПодводница с туристи, искащи да видят останките от
Коментари Харесай

Подводница с туристи изчезна на път към останките на Титаник

илюстрация YouTube/National Geographic

Подводница с туристи, искащи да видят останките от " Титаник ", изчезна в Атлантическия океан. Това заяви news.bg, базирайки се на БиБиСи. Бреговата защита на Бостън е стартирала издирвателна интервенция.

Не е ясно какъв брой души е имало на борда на плавателния съд, когато той е липсващ. От време на време дребни подводници качват туристи и специалисти, с цел да видят останките на " Титаник ".

OceanGate Expeditions, частна компания, която разполага с подводници за дълбоководни експедиции, неотдавна уточни, че една от нейните експедиции е " в ход ". По непотвърдена информация сходна екскурзия коства 250 000 $.

Останките от " Титаник " се намират на 3800 м под повърхността на Атлантическия океан, а към 600 км от крайбрежията на Нюфаундленд, Канада. Пътническият лайнер, най-големият транспортен съд на своето време, потъна след удар в айсберг при първото си пътешестване от Саутхемптън до Ню Йорк през 1912 година От 2200 пасажери и екипаж на борда повече от 1500 починаха. " Титаник " е проучван обширно след откриването на останките през 1985 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР